Hoofdverdachte Martinus P. was in 2007 onderwerp van een aflevering van Peter R. De Vries, misdaadverslaggever. Toen zou hij mensen hebben voorgespiegeld dat hij door 'energietherapieën' allerlei kwalen kon genezen. Nu staat hij terecht omdat hij beleggers oplichtte via een illegaal piramidespel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdverdachte Martinus P. was in 2007 onderwerp van een aflevering van Peter R. De Vries, misdaadverslaggever. Toen zou hij mensen hebben voorgespiegeld dat hij door 'energietherapieën' allerlei kwalen kon genezen. Nu staat hij terecht omdat hij beleggers oplichtte via een illegaal piramidespel. © rv

Oplichters overtuigden minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramidespel: “De hoofdverdachte bekostigde met dat geld snoepreisjes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”

Antwerpen/Westmalle/Brasschaat“Binnenkort staan we met 20.000 man in het Sportpaleis.” Dat is het soort retoriek waarmee Martijn P. (47), Jan D.V. (58) en Erik B. (57) ongeveer 200 investeerders strikten in hun piramidespel. In totaal belegden de slachtoffers zo’n 2.8 miljoen euro. In werkelijkheid zagen ze van hun geld vrijwel niets terug. “Gepensioneerde mensen zijn hun spaargeld kwijt en jonge koppels hebben hun toekomst verpand.”