Volledig scherm
© Benoit De Freine

Ophaling huisvuil start vroeger tijdens voorspelde hitteperiode

Met temperaturen rond de 30°C (met zelfs uitschieters tot 38°C) heeft de stad beslist de komende week het huisvuil vroeger op te halen. In plaats van om 7 uur starten de ophaaldiensten al om 6:30 uur, om de grootste hitte te vermijden. “Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli wordt het huisvuil al vanaf 6.30 uur opgehaald. Zo kunnen onze huisvuilophalers het heetste moment van de dag vermijden en blijft hun werk op die dagen haalbaar”, aldus schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Fons Duchateau. “We willen daarom alle bewoners vragen om hun huisvuil ten laatste om 6.30 uur buiten te plaatsen.” Na vrijdag 26 juli wijzigen de uren terug naar de gewone ophaaluren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fortuin gemaakt met goudhandel, nu riskeren broers Goetz twee jaar cel: “Criminelen konden er met hun buit altijd terecht”
  PREMIUM

  Fortuin gemaakt met goudhandel, nu riskeren broers Goetz twee jaar cel: “Criminelen konden er met hun buit altijd terecht”

  De twee zaakvoerders van goudsmelterij Tony Goetz uit Antwerpen moeten tot 2 jaar cel worden veroordeeld wegens fraude en witwassen. Dat eiste de Antwerpse procureur donderdag op de rechtbank. De goudsmelters, die tot de rijkste Belgen behoren, deden nooit controle naar de herkomst van goud dat bij hen te koop werd aangeboden. Zelfs criminelen kwamen er hun buit verkopen: “Goetz stelde geen vragen."
 2. Koppel schuldig aan roofmoord: “Dood van slachtoffer was oplossing voor hun geldprobleem”
  PREMIUM

  Koppel schuldig aan roofmoord: “Dood van slachtof­fer was oplossing voor hun geldpro­bleem”

  De Antwerpse assisenjury heeft Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) donderdagavond schuldig bevonden aan de roofmoord op de gepensioneerde leraar Frank Serruys (62). Het slachtoffer was in de woning van De Paepe met geweld om het leven gebracht, waarna de twee hem hadden bestolen. De verdediging van Goossens had eerder op de dag schuldig gepleit aan doodslag en diefstal. De Paepe wilde een veroordeling voor louter diefstal.
 3. Verkoop van HRD Antwerp wordt steeds spannender: IGI haakt af, Israëlisch diamantbedrijf stapt in race

  Verkoop van HRD Antwerp wordt steeds spannender: IGI haakt af, Israëlisch diamantbe­drijf stapt in race

  Een nieuwe kandidaat werpt zich in de strijd voor de overname van het certificatenlab HRD Antwerp. Volgens onlinemagazine Rapaport News gaat het om Sarine Technologies, een Israëlisch bedrijf dat technologie voor de diamantindustrie ontwikkelt. Eerder waren Peter Meeus en Serge Couvreur, twee oud-directeurs van HRD, al in de overnamerace gestapt. Het Antwerpse IGI zou zich volgens Rapaport hebben teruggetrokken.