Een brandwacht die 's nachts de toegang tot een tankschip bewaakte in de Antwerpse haven, werd door drugsuithalers hard aangepakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brandwacht die 's nachts de toegang tot een tankschip bewaakte in de Antwerpse haven, werd door drugsuithalers hard aangepakt. © BELGA

Operatie Sky. Bende van 6 miljoen euro opgerold: “Brandwacht brutaal in elkaar geslagen bij uithaling van 476 kilo cocaïne”

AntwerpenDe drugsbende die volgens het Antwerpse parket minstens 6 miljoen euro heeft verdiend aan invoer van cocaïne, is opgerold. Twintig verdachten zijn opgepakt in België en Nederland.  De Antwerpse onderzoeksrechter heeft ook arrestatiebevelen uitgeschreven voor kopstukken die zich vermoedelijk in het buitenland schuilhouden,  zoals Nederlander Jos L. en Limburger Flor B. De politie kwam de bende op het spoor nadat een brandwacht op de fruitkaai BNFW bij een uithaling brutaal in elkaar werd geslagen. Hij kon zich redden door in het dok te springen. 

 1. Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzienden veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzien­den veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”

  Een zebrapad oversteken is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, en dat weten Michiel (24), Willem (24) en Vincent (26) maar al te goed. Wanneer een slechtziende vriend hen erop attent maakte dat steden niet tegemoetkomen aan hun noden, ontwikkelden de ingenieurs zelf dan maar de app OKO. Deze geeft aan wanneer slechtzienden veilig de straat kunnen oversteken: “Maar we gaan nog veel verder dan dat. Op termijn zal de app ook obstakels en busnummers kunnen herkennen.”
 2. Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeenteraad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardigheid te krijgen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeente­raad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardig­heid te krijgen”

  De Antwerpse gemeenteraad is dinsdag uitgedraaid op een harde confrontatie tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en PVDA-fractieleider Peter Mertens. “Ik laat me geen lessen geven in menselijke waardigheid, en zeker niet door een communist als u”, brieste De Wever nadat Mertens de burgemeester had gehekeld wegens zijn uitspraken na de dood van twee Antwerpse daklozen.
 3. “Op den Twee ben je één met iedereen”: Ludo Van Campenhout en Paul Druijve schrijven boek over het ‘unieke’ Antwerp-gevoel
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Op den Twee ben je één met iedereen”: Ludo Van Campenhout en Paul Druijve schrijven boek over het ‘unieke’ Ant­werp-ge­voel

  “Antwerp is thuiskomen, een familie waar je iedereen tegenkomt, van advocaat tot bak.” Het rake citaat komt van bokscoach Renald De Vulder. Wat nu precies de ziel is van The Great Old, vertellen Ludo Van Campenhout (55) en Paul Druijve (57) in ‘Number 1 Family’. Het boek steekt vol getuigenissen, geestige anekdotes en memorabele sportieve momenten. Surfend over hoge pieken, soms door diepe dalen.