Een brandwacht die 's nachts de toegang tot een tankschip bewaakte in de Antwerpse haven, werd door drugsuithalers hard aangepakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brandwacht die 's nachts de toegang tot een tankschip bewaakte in de Antwerpse haven, werd door drugsuithalers hard aangepakt. © BELGA

Operatie Sky. Bende van 6 miljoen euro opgerold: “Brandwacht brutaal in elkaar geslagen bij uithaling van 476 kilo cocaïne”

AntwerpenDe drugsbende die volgens het Antwerpse parket minstens 6 miljoen euro heeft verdiend aan invoer van cocaïne, is opgerold. Twintig verdachten zijn opgepakt in België en Nederland.  De Antwerpse onderzoeksrechter heeft ook arrestatiebevelen uitgeschreven voor kopstukken die zich vermoedelijk in het buitenland schuilhouden,  zoals Nederlander Jos L. en Limburger Flor B. De politie kwam de bende op het spoor nadat een brandwacht op de fruitkaai BNFW bij een uithaling brutaal in elkaar werd geslagen. Hij kon zich redden door in het dok te springen. 

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Louche ‘voetbalmakelaar’ veroordeeld tot vijf jaar cel voor neptransfers: “Een oplichter pur sang”
  Antwerpen

  Louche ‘voetbalma­ke­laar’ veroor­deeld tot vijf jaar cel voor neptrans­fers: “Een oplichter pur sang”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Antwerpse Nederlander Bram Schrier vrijdag veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor oplichting, schriftvervalsing en het witwassen van geld. De zestiger had zich jarenlang als een gerenommeerd voetbalmakelaar voorgedaan om mensen geld te kunnen aftroggelen. Hij maakte een twintigtal slachtoffers in totaal bijna drie miljoen euro afhandig.