Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Opera Ballet Vlaanderen biedt opnames van voorstellingen gratis online aan

Nu er wegens het coronavirus de komende weken geen voorstellingen kunnen plaatsvinden bij Opera Ballet Vlaanderen, wil het kunsthuis zijn publiek niet volledig in de kou laten staan. Vanaf vrijdag biedt Opera Ballet Vlaanderen opnames van vijf opera- en balletproducties van de voorbije seizoenen gratis online aan. Het aanbod wordt op korte termijn nog uitgebreid met andere producties.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 183 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 66. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1720. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 325 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Internationaal gerenommeerde Zwanzedag komt voor het eerst naar Antwerpen met exclusief rodebietenbier

    Internatio­naal gerenom­meer­de Zwanzedag komt voor het eerst naar Antwerpen met exclusief rodebieten­bier

    De Zwanzedag, het is een fenomeen onder geuzeliefhebbers. Elk jaar brouwt de begeerde Brusselse brouwerij Cantillon een uniek experimenteel bier dat slechts één dag geschonken wordt in een select aantal cafés over heel de wereld. Voor de eerste keer ooit komt het Zwanzebier naar Antwerpen deze week. “Het wordt een complex smaakpalet van rode biet en het fruitige, zurige van lambiek.”