Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Opera Ballet Vlaanderen biedt opnames van voorstellingen gratis online aan

Nu er wegens het coronavirus de komende weken geen voorstellingen kunnen plaatsvinden bij Opera Ballet Vlaanderen, wil het kunsthuis zijn publiek niet volledig in de kou laten staan. Vanaf vrijdag biedt Opera Ballet Vlaanderen opnames van vijf opera- en balletproducties van de voorbije seizoenen gratis online aan. Het aanbod wordt op korte termijn nog uitgebreid met andere producties.

“Zowel opera- als balletliefhebbers kunnen nu vanuit de huiskamer opnieuw genieten van deze titels of ze voor het eerst ontdekken”, zegt Wilfried Eetezonne, woordvoerder van Opera Ballet Vlaanderen. “Voor de mensen die nog niet in onze theaters zijn geweest, is het de ideale kennismaking met de wereld van Opera Ballet Vlaanderen. De komende weken zullen we het aanbod nog aanvullen. Maar uiteraard hopen we vooral dat we snel opnieuw onze deuren kunnen openen en het publiek weer een live-ervaring kunnen aanbieden.”

De producties die vrijdag al beschikbaar worden, zijn de opera’s ‘Parsifal’, ‘La Juive’ en ‘Rusalka’ en de balletvoorstellingen ‘Ma Mère L’Oye’ en ‘Bach Studies”’. Ze zijn gratis te bekijken via www.operaballet.be.

  1. Alex Agnew ziet alle shows afgelast door de coronacrisis, maar: “Ik zit in een luxepositie, ik ben de laatste die mag klagen”
    PREMIUM

    Alex Agnew ziet alle shows afgelast door de coronacri­sis, maar: “Ik zit in een luxeposi­tie, ik ben de laatste die mag klagen”

    Wat gaan wandelen, een beetje sporten, een boek lezen of een film kijken... De ‘lockdown’ van comedian Alex Agnew, die sinds kort in Mortsel woont, ziet eruit zoals menig man in quarantaine nu alle shows van zijn tour ‘Be careful what you wish for’ waarschijnlijk tot september geannuleerd zijn. “Als het coronavirus iets oplevert, is het dat ik toch iets altruïstischer ben geworden.” Het overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.