De Lijn gaat nog dit jaar in detail onderzoeken of het de ongebruikte premetrotunnel onder de Kerk- en Pothoekstraat in gebruik kan nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lijn gaat nog dit jaar in detail onderzoeken of het de ongebruikte premetrotunnel onder de Kerk- en Pothoekstraat in gebruik kan nemen. © Kos

Opening van ongebruikte Antwerpse premetrokoker en -stations komt stap dichterbij: De Lijn begint detailstudies na positief rapport

De Lijn gaat nog dit jaar detailstudies verrichten naar het openstellen van de ongebruikte Antwerpse premetrotunnel onder de Kerk- en Pothoekstraat en de premetrostations Stuivenberg, Willibrordus, Drink en College. Uit een studie, die door Borgerhouts districtsschepen Ben Segers (sp.a) werd opgevraagd, blijkt dat het openen van de tunnel en -stations De Lijn jaarlijks bijna 700.000 extra reizigers oplevert. Over dertig jaar betekent dit een opbrengst van 34,1 miljoen euro.

 1. Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”
  ANTWERPEN/STABROEK

  Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”

  Nico Vermeulen (37) van schoenwinkel en lakkerij Bristol in Stabroek en zijn zoon Sennacruz (10) hebben zich sinds afgelopen zomer ingezet voor vrijwilligerswerk en goede doel acties. Zondag deelden ze met bakfietsen ingezamelde jassen uit aan daklozen in Antwerpen. “Ik was wat op zoek naar mezelf, en heb in vrijwilligerswerk mijn roeping gevonden, een waarde die ik graag deel met mijn zoon.”
 2. Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch teruggehaald naar Universiteit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”
  Antwerpen

  Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch terugge­haald naar Universi­teit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”

  Hij noemde het eerder al ‘een overhaaste beslissing', maar nu haalt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de buste van musicus Peter Benoit terug naar de campus. De buste werd door een afscheidnemend decaan weggehaald toen hem ter ore kwam dat Benoit zedenfeiten begaan zou hebben. Dit kan echter niet worden geverifieerd: “Namens de betrokken collega’s en de universiteit bied ik onze excuses aan”, aldus de rector.