Opening van Blueness Antwerp, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, komt dichterbij: “Franse keuken met oosterse accenten”
AntwerpenDeze lente is het zover: anderhalf jaar na de opening van Le Pristine opent Sergio Herman (51) opnieuw een restaurant in Antwerpen. De sterrenchef opent in de Lange Gasthuisstraat een nieuwe versie van Blueness, zijn foodbar in Cadzand. In Antwerpen zullen twee vrouwen aan het roer van het restaurant staan, op de menukaart staan gerechten uit de Franse keuken met Japanse accenten. De zaak komt vlak naast Le Pristine, waar tot op heden Verso Café was.
“Een kosmopolitische sfeer en oosterse mystiek zullen met elkaar versmelten onder het dak van het voormalige Verso Café.” Zo kondigde Sergio Herman vandaag de opening van Blueness Antwerp aan, het restaurant dat in de lente van 2022 de deuren opent in de Antwerpse modebuurt. Sergio Herman zal niet zelf koken, maar een ervaren chef en maître zullen het restaurant runnen. Chef Jaclyn Kong en maître Dorine Van den Eynde delen naast een gezonde portie ambitie ook een gezamenlijk professioneel verleden: beide dames werkten zowel in Oud Sluis*** als in The Jane**. Terwijl Jaclyn ook onderdeel is geweest van het Pure C**-team en later als één van de twee chefs in Blueness Cadzand werkte, heeft Dorine haar ervaring uitgebreid in Dinner by Heston Blumenthal** in London en restaurant 108* in Kopenhagen.
Japanse accenten
Kong en Van den Eynde zullen een interpretatie van de moderne Franse keuken combineren met Japanse accenten. De menukaart van Blueness Antwerp zal naast de klassieke Bluenessgerechten, zoals miso chicken van de robatta grill en langoustines met dashi beurre blanc en bloemkool, ook persoonlijke gerechten bevatten in de stijl van het huis. Ook de bar krijgt een prominente rol met onder andere signature cocktails, bijzondere wijnen en exclusieve sakes. Later dit jaar zullen de openingstijden worden bekendgemaakt.
Net als bij Le Pristine zal de ontwerpstudio Space Copenhagen uit Denemarken het interieur van Blueness uitwerken. Het interieur moet de gast meenemen in een wereldse dynamiek van een foodbar met een open keuken die in verbinding staat met de oosterse sfeer van het restaurant.
(lees verder onder de foto)
Powervrouwen
“Om met een verfrissend en modern concept als Blueness Antwerp in dit prachtige en historische pand aan de slag te gaan, is een fantastische uitdaging”, aldus Sergio Herman. “Het geeft me persoonlijk enorm veel voldoening om het vertrouwen te kunnen geven aan mensen die ik zelf mee heb mogen opleiden. Met Jaclyn als chef en Dorine als maître staan hier twee powervrouwen met enorm veel ambitie die op dit punt in hun carrière helemaal klaar zijn om het avontuur met ons aan te gaan. Voor mij is Blueness, met zijn hedendaagse uitstraling, ingetogen klasse en unieke karakter, een concept dat een hele mooie toekomst voor zich heeft. Het is mede dankzij de inspanningen die wij als organisatie hebben geleverd voor Le Pristine dat deze opportuniteit zich heeft voorgedaan en ik zie het als een enorme blijk van waardering voor de Sergio Herman Group dat wij van de Gasthuisstraat een culinaire bestemming mogen maken.”
Juiste snaar raken
De Antwerpse Blueness komt in het pand van bekende fashionzaak Verso van de familie Dheedene. De kledingwinkel zelf blijft, maar Verso Café maakt na 18 jaar plaats voor Hermans nieuwe restaurant. “Vanuit de visie dat Verso Antwerp zich altijd moet blijven manifesteren in de Antwerpse fashion scene, hebben wij als familie gezamenlijk beslist om Sergio Hermans Bluenessconcept de plaats te laten innemen van Verso Café”, vertelt Miguel Dheedene, mede-eigenaar van Fashion Club 70.
“Dankzij de komst van Le Pristine en de nieuwe energie die het succes van deze wereldse zaak met zich mee heeft gebracht, was voor ons ook de tijd rijp om een nieuw elan en fris gezicht te geven aan onze fantastische multibrandstore in de Gasthuistraat. De niet evidente keuze om na 18 jaar onze succesvolle horecaformule Verso Café de plaats te laten innemen door Blueness Antwerp is ingegeven door het vertrouwen dat Sergio en zijn team ons hebben gegeven en de moed en het lef waar het familiebedrijf Fashion Club 70 voor staat en waarmee deze beslissing is genomen. Wij zijn ervan overtuigd dat Blueness Antwerp de juiste snaar zal weten te raken bij zowel het Antwerpse publiek als de internationale bezoeker en dat wij hiermee onze positie verstevigen als referentie in het food-and-fashionlandschap van Antwerpen.”
Blueness Antwerp is Hermans derde zaak in Antwerpen, naast Le Pristine en Frites Atelier. In juni 2021 verkocht Sergio Herman zijn aandelen van The Jane aan zakenpartner Nick Bril, de Nederlandse chef-kok met wie hij het sterrenrestaurant zeven jaar geleden opende. In Nederland heeft Herman nog drie zaken: Pure C, AIRrepublic en Blueness, allemaal in Cadzand.
LEES OOK:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Antwerpen
Woonhaven bouwt nieuwe torens in Kielpark: specifieke vorm eerste wolkenkrabber stilaan zichtbaar
De ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren begint op te schieten. Nu het gebouw al een aantal meter bovengronds is gekomen, zie je duidelijk de kenmerkende Y-vorm. De wolkenkrabber van zestien verdiepingen moet in de loop van 2023 klaar zijn. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
Antwerpen
Werken aan Turnhoutsebaan starten op maandag 23 mei
Op maandag 23 mei starten de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om van de Turnhoutsebaan, tussen de Kerkstraat en de Stenenbrug, een fietsstraat te maken. “Binnen een maand ligt de rode markering er en is de Turnhoutsebaan een fietsstraat”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
PREMIUMAntwerpen
Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”
-
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
PREMIUMAntwerpen
REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.” -
Antwerpen
94-jarige schuldig aan aanranding van drie bewoners in woonzorgcentrum
De 94-jarige E.V. is veroordeeld tot een straf van twee jaar met uitstel voor de aanranding van verschillende bewoners van een woonzorgcentrum in Antwerpen. De man maakte drie slachtoffers op de afdeling van dementerende bewoners.