Christophe Wutys vindt de manier waarop de versnelde uitrol van woonerven is aangeduid maar niets
Volledig scherm
Christophe Wutys vindt de manier waarop de versnelde uitrol van woonerven is aangeduid maar niets © Klaas De Scheirder

Open Vld vindt kleurrijke aanduiding van woonerven maar niks: “Geeft een verloederende indruk”

AntwerpenChristophe Wuyts (Open Vld district Antwerpen) heeft het niet voor de manier waarop schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) de tijdelijke woonerven in het Antwerpse district heeft ingericht. Enkele weken geleden liet de stad een aantal straten versneld inrichten als een woonerf. Het koos daarbij voor opvallende en kleurrijke tekeningen op de baan. Wuyts noemt het effect “verloederend” en “niet passen bij de beeldkwaliteit die zowel het district als de stad voor ogen hebben.  

 1. Melikan Kucam spreekt op tweede dag proces: “Dit proces berust op jaloezie en politieke afrekening”
  Antwerpen

  Melikan Kucam spreekt op tweede dag proces: “Dit proces berust op jaloezie en politieke afrekening”

  Het proces tegen Melikan Kucam werd vandaag hervat in de correctionele rechtbank van Antwerpen. Kucam kreeg in 2017 de opdracht van toenmalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om lijsten op te stellen van familieleden van mensen uit de Assyrische gemeenschap die nog vastzaten in Syrisch oorlogsgebied en die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Voor een plaatsje op die lijsten zou Kucam mensen zeer hoge bedragen hebben aangerekend, hoewel die aanvraagprocedure eigenlijk gratis is. Zelf blijft hij volhouden dat hij volkomen onschuldig is.
 2. Advocaten tonen aan hoe onschuldige plots moord bekende: “Ge moogt nog 100 keer zeggen dat het verzonnen is. Niemand gaat u geloven”
  PREMIUM

  Advocaten tonen aan hoe onschuldi­ge plots moord bekende: “Ge moogt nog 100 keer zeggen dat het verzonnen is. Niemand gaat u geloven”

  Kan een onschuldige een moord tot in de kleinste details bekennen als de speurders hem maar lang genoeg onder druk zetten? Zeker en vast. In ‘The Belgian Confession Tapes’, zoals de advocaten de zaak noemen, wordt aangetoond hoe speurders een minderbegaafde jongeman voor een moord in Temse laten opdraaien. “Dit is uw laatste kans om de waarheid te zeggen. Het is alles of niks.”
 1. Boudewijnskerke: zeventig huisnummers voor 'n handvol huizen
  Play

  Boudewijns­ker­ke: zeventig huisnum­mers voor 'n handvol huizen

 2. Zo wordt er getest in het Covid-lab van ADRZ
  Play

  Zo wordt er getest in het Covid-lab van ADRZ