Een meisje uit het verwoeste kamp Moria op Lesbos.
Volledig scherm
Een meisje uit het verwoeste kamp Moria op Lesbos. © EPA

Open Vld Antwerpen vraagt stadsbestuur om 12 minderjarigen uit Moria op te vangen

Dinsdag bevestigde het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) dat ons land bereid is om twaalf niet-begeleide minderjarigen op te vangen uit het vernielde opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Open Vld-district Antwerpen wil die twaalf minderjarigen in Antwerpen opvangen. “Dat is niet meer dan onze plicht”, klinkt het bij voorzitter Anthony Pierards.

 1. Drie Antwerpse taxibedrijven slaan handen in elkaar met één boekingsapp: “Als je rit bestelt, weet je meteen hoeveel je betaalt”
  PREMIUM
  Antwerpen/Brasschaat

  Drie Antwerpse taxibedrij­ven slaan handen in elkaar met één boekings­app: “Als je rit bestelt, weet je meteen hoeveel je betaalt”

  Een revolutie in de Antwerpse taxiwereld: DTM Taxi (Deurne) en VHF Taxi (Brasschaat) gaan samenwerken met het digitale taxiplatform BEEP voor zelfstandige chauffeurs. Vanaf 1 juni lanceren de drie bedrijven de app BEEP+. “Over een groter gebied zullen we klanten sneller kunnen bedienen”, zegt Steve Van Avermaet, vandaag zaakvoerder van DTM. “Niemand verliest zijn job.”
 2. 100 jongeren bereiden zich voor op Tall Ships Races: "'s Avonds naar de zonsondergang kijken op een boot: ik heb er al zin in”
  Antwerpen

  100 jongeren bereiden zich voor op Tall Ships Races: "'s Avonds naar de zonsonder­gang kijken op een boot: ik heb er al zin in”

  Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren 43 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races. De voorbereidingen voor deze spectaculaire zeilwedstrijd, waarvan de tweede etappe dit keer vanuit Antwerpen naar Aalborg in Denemarken gaat, zijn volop aan de gang. Ook heel wat Belgische trainees, verenigd in de Antwerp Crew, tellen vol ongeduld af naar de komst van de Tall Ships. Zij kregen vandaag een bootcamp in het Havenhuis.