Grootvader Peter Zweegers en kleindochter Kato studeren samen af aan de Universiteit Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Grootvader Peter Zweegers en kleindochter Kato studeren samen af aan de Universiteit Antwerpen. © rv

Opa (71) en kleindochter (22) studeren samen af aan universiteit: “We kregen soms rare blikken als we samen gingen lunchen”

Peter Zweegers (72) is het levende bewijs dat je nooit te oud bent om bij te leren. Op de respectabele leeftijd van 65 jaar vatte hij de studie geschiedenis aan op de Universiteit Antwerpen. Enkele jaren later werd hij er vergezeld door zijn kleindochter Kato (22). Vijf jaar lang genoot het onwaarschijnlijke duo van elkaars gezelschap en steun op de stadscampus. Nu studeren ze samen af.

  1. Cafégangers en passanten opgeschrokken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe”
    PREMIUM

    Cafégan­gers en passanten opgeschrok­ken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe”

    Veel commotie vrijdagavond op de Grote Markt in Antwerpen door een schietincident. De politie kon drie verdachten arresteren en benadrukt dat er geen slachtoffer viel. Honderden getuigen van het voorval konden de vlucht van het trio reconstrueren. “Eerst viel dat schot, en dan kwamen ze naar buiten, op hun dooie gemak, nog wat staan keuvelen in afwachting van de politie.”