Koen Kennis, Nabilla Ait Daoud, Els van Doesburg en Jinnih Beels.
Volledig scherm
Koen Kennis, Nabilla Ait Daoud, Els van Doesburg en Jinnih Beels. © RV

Op hun paasbest: Antwerpse schepenen stralen op galabal KMSKA

AntwerpenNa meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zaterdag eindelijk weer open. Maar donderdagavond kregen heel wat prominenten al een – feestelijk – voorsmaakje, op een heuse gala-avond in het museum. Tekenden ook present: leden van het Antwerpse schepencollege. Op hun paasbest, uiteraard.

  1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organiseren”
    PREMIUM

    WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organise­ren”

    De timing – tijdens de kille herfst- en wintermaanden - én de energiecrisis hebben een grote invloed op de beleving van het WK voetbal in Antwerpen. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Scheldestad. Het WK-dorp langs de Scheldekaaien gaat – zo goed als zeker – niet door. “En voorlopig ontvingen we geen enkele andere aanvraag”, weet de stad Antwerpen. Ook bij drankenhandelaars is het enthousiasme – voorlopig - zoek. “Eerlijk? We zijn momenteel eerder bezorgd over de tekorten bij onze bierleveranciers.” Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur?