Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas © Photo News

Op deze plekken in Antwerpen kan je Sinterklaas ontmoeten

Morgen, 16 november, komt de stoomboot van Sinterklaas eindelijk weer aan in Antwerpen! Maar de goedheilige man houdt niet alleen halt in het centrum: hij komt ook op bezoek in de verschillende districten van Antwerpen. 

Als eerste zal de Sint halt houden in Berchem. Hij landt op zondag 17 november om 13.30 uur op de luchthaven in Deurne, waarna hij via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein gaat. Kinderen kunnen na de stoet een praatje maken met Sinterklaas, en voor elk kind is er een cadeautje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Luchtzuiveringsinstallatie maakt van vernieuwde parking Roosevelt ‘long in de stad’: “Lucht ondergronds is nu gezonder dan buitenlucht”

    Luchtzuive­rings­in­stal­la­tie maakt van vernieuwde parking Roosevelt ‘long in de stad’: “Lucht onder­gronds is nu gezonder dan buiten­lucht”

    In het centrum van Antwerpen is dinsdag de vernieuwde Parking Roosevelt geopend. Opvallend daarbij: de ondergrondse parking is uitgerust met een luchtzuiverende installatie die tot 70 procent van de vervuilde stofdeeltjes neutraliseert. “Deze ‘longen’ maken de lucht in de parking zelfs schoner en gezonder dan de buitenlucht”, beweert de parkinguitbater.
  2. Kunststudenten plakken monden af als protest tegen cultuurbesparingen

    Kunststu­den­ten plakken monden af als protest tegen cultuurbe­spa­rin­gen

    In de nacht van 9 op 10 december heeft een groep activisten van Actiekern Kunststudenten Antwerpen een deel van de monden in het Antwerpse straatbeeld afgeplakt met gele tape. Reclameborden en standbeelden werden de mond gesnoerd, “als symbool voor stemmen die monddood worden gemaakt door de besparingen van Jambon I”, laat AKA weten. “Kunstenaars, zorgers, mensen uit het onderwijs en welzijn,... Deze besparingen treffen iedereen. We zijn solidair met elkaar en laten niet toe dat onze identiteit wordt bepaald en vastgelegd door deze regering.” Verder laat Actiekern Kunststudenten Antwerpen nog weten dat deze actie het begin is van een reeks gelijksoortige acties in het straatbeeld.