Ludo Van Campenhout en Paul Druijve stellen hun boek 'Number 1 Family' (Antwerp) voor in het Bosuilstadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Ludo Van Campenhout en Paul Druijve stellen hun boek 'Number 1 Family' (Antwerp) voor in het Bosuilstadion. © Tessa Kraan

“Op den Twee ben je één met iedereen”: Ludo Van Campenhout en Paul Druijve schrijven boek over het ‘unieke’ Antwerp-gevoel

Antwerpen“Antwerp is thuiskomen, een familie waar je iedereen tegenkomt, van advocaat tot bak.” Het rake citaat komt van bokscoach Renald De Vulder. Wat nu precies de ziel is van The Great Old, vertellen Ludo Van Campenhout (55) en Paul Druijve (57) in ‘Number 1 Family’. Het boek steekt vol getuigenissen, geestige anekdotes en memorabele sportieve momenten. Surfend over hoge pieken, soms door diepe dalen. 

 1. Zes mensen aangehouden na 13 huiszoekingen: Kopstuk ‘Flash’ organiseerde drugsmokkel vanuit de cel
  Antwerpen

  Zes mensen aangehou­den na 13 huiszoekin­gen: Kopstuk ‘Flash’ organiseer­de drugsmok­kel vanuit de cel

  De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag en vandaag in totaal 13 gecoördineerde huiszoekingen gedaan in de brede omgeving van Antwerpen. Die kaderden in het onderzoek naar de activiteiten van de 34-jarige Yannick ‘Flash' W., die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit. Klaarblijkelijk stuurde hij zijn medeverdachten aan met behulp van een binnengesmokkelde gsm.
 1. ‘Mixers’ vragen concrete bewijzen op hun drugsproces: “Procureur heeft enkel wat chatberichten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mixers’ vragen concrete bewijzen op hun drugspro­ces: “Procureur heeft enkel wat chatberich­ten”

  “Abstracte chatgesprekken, meer zit er niet in dit dossier”, zo pleitte advocaat Len Augustyns vanmorgen voor zijn cliënt Ghalid S. die verdacht wordt van het witwassen van crimineel geld. Hij is één van de zestien verdachten van drugsbende ‘Mixers’ uit Borgerhout tegen wie de procureur straffen tot 10 jaar cel vordert. Harde bewijzen ontbreken volledig, zo stelt de verdediging.
 2. Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpartij: “Oussama S. provoceerde mij.”
  Antwerpen

  Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpar­tij: “Oussama S. provoceer­de mij.”

  De raadkamer heeft vanmorgen een incident tussen politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Oussama S. geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De Marokkaanse man had Dewinter aangeklaagd na een incident op de Amerikalei in juni vorig jaar. Het verhaal over het incident dat Oussama S. had opgehangen wordt tegengesproken door de camerabeelden. De man moet de gerechtskosten betalen.
 3. Nooit zoveel vrachtwagens door Liefkenshoektunnel, maar nog steeds veel minder auto’s dan vóór corona: “Thuiswerk speelt rol, meer werknemers kiezen ook voor fiets”
  Antwerpen

  Nooit zoveel vrachtwa­gens door Liefkens­hoek­tun­nel, maar nog steeds veel minder auto’s dan vóór corona: “Thuiswerk speelt rol, meer werknemers kiezen ook voor fiets”

  Het voorbije jaar is er 11 procent meer verkeer door de Liefkenshoektunnel gereden dan in 2020. Alles samen maakten bijna 10,4 miljoen vrachtwagens en personenwagens gebruik van de verbinding. “Voor ons is 2021 een ‘tussenjaar’ geworden: meer dan in 2020, nog steeds minder dan in 2019”, zegt Marc Persoon, operationeel manager van de NV Tunnel Liefkenshoek.