Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

Ook UAntwerpen polst bij studenten om bij te springen in woonzorgcentra

De Universiteit Antwerpen heeft maandagochtend een mail gestuurd naar alle studenten geneeskunde, verpleegkunde, vroedkunde, revalidatiewetenschappen en kinesitherapie om te vragen wie vrijwillig wil bijspringen in een woonzorgcentrum. De universiteit verwacht de meeste respons bij de studenten verpleegkunde en vroedkunde.

De UAntwerpen sluit zich zo aan bij een initiatief waaraan alle Vlaamse universiteiten met een geneeskunde-opleiding deelnemen. Om de vraag naar personeel in de woonzorgcentra tegemoet te komen, zullen ook studenten in geneeskundige opleidingen ingeschakeld kunnen worden. De studenten zouden kunnen helpen met uiteenlopende taken, van het verdelen van medicijnen en het ontsmetten van ruimtes en materiaal tot het aanleren van multimedia aan de bewoners, zodat ze kunnen skypen met familie.

De KU Leuven zal het initiatief coördineren en de noden van de verschillende woonzorgcentra in kaart brengen. De verzekering voor de studenten wordt in orde gebracht door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Maandagochtend verzond de UAntwerpen de oproep naar haar studenten. “Daar kwam nog niet zo veel reactie op, maar we verwachten dat dit in de komende dagen wel zal komen”, zegt woordvoerder Peter De Meyer. De universiteit verwacht dat de meeste interesse van de studenten verpleegkunde en vroedkunde zal komen. “De studenten geneeskunde, voornamelijk uit de latere jaren, worden al ingeschakeld in het UZA.”

 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.