Het nieuwe hartrevalidatiecentrum in ZNA Jan Palfijn.
Volledig scherm
Het nieuwe hartrevalidatiecentrum in ZNA Jan Palfijn. © RV

Ook in ZNA Jan Palfijn kun je nu revalideren na hartoperatie of infarct: “Vijftien weken oefenen om kans op nieuw probleem te verminderen”

Een deskundig begeleide revalidatie na een hartoperatie of een -infarct is ontzettend belangrijk. Hartpatiënten uit het noordelijk deel van Antwerpen hoeven voor hun sessies voortaan niet meer naar ZNA Middelheim. Deze week is een tweede revalidatiecentrum geopend in ZNA Jan Palfijn. Elke dag kunnen er veertig patiënten terecht.

  1. Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”
    PREMIUM

    Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”

    Wie dit jaar een eindejaarsconference wilde schrijven, had héél wat stof tot inspiratie na een jaar dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat. Of misschien net niét, want 2020 werd voornamelijk gedomineerd door een allesoverheersend virus. Kamal Kharmach waagde zich eraan en keert dit jaar terug met zijn tweede eindejaarconference: ‘Mag ik even? 2020'. Een perfecte aanleiding om het eens met hem te hebben over de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog, granatengooiers en Operatie Nachtwacht, en het grootste lichtpunt in de duisternis: zijn dochtertje.