Vanaf dinsdag kan er terug alle dagen geshopt worden op de Meir in Antwerpen, oók op zondag.
Volledig scherm
Vanaf dinsdag kan er terug alle dagen geshopt worden op de Meir in Antwerpen, oók op zondag. © EPA

Ook in Antwerpen vier koopzondagen in december: “Volop bezig aan plan om veilig te shoppen”

ANTWERPENOndanks de immense kritiek die Antwerpen te verduren kreeg na het laatste koopweekend een maand geleden, zullen er ook in december koopzondagen zijn in de Koekenstad. Het stadsbestuur werkt aan een plan voor veilig shoppen tijdens de eindejaarsperiode en belooft daar maandag over te communiceren.

 1. Erfpachter gezocht voor Sint-Hubertus: “Nieuwe bestemming geven aan kerk blijft moeilijk proces”
  Antwerpen/Berchem

  Erfpachter gezocht voor Sint-Hubertus: “Nieuwe bestemming geven aan kerk blijft moeilijk proces”

  Vijf jaar na de opmaak van het Antwerpse parochiekerkenplan is nog geen enkel van de vijf pilootprojecten voor een nieuwe bestemming gerealiseerd. De Peperbus kwam in de buurt, tot Unizo er vorige herfst de stekker uittrok. De stad en kerkfabriek Sint-Willibrordus Berchem hopen intussen op een erfpachter voor de prachtige Sint-Hubertuskerk. Kandidaten hebben nog een maand de tijd om een dossier in te dienen.
 2. Antwerps labo herstelt van hacking: veel analyses gebeuren weer intern, maar onlineplatform werkt nog niet en telefoonlijn is overbelast
  Antwerpen

  Antwerps labo herstelt van hacking: veel analyses gebeuren weer intern, maar onlineplat­form werkt nog niet en telefoon­lijn is overbelast

  Het Antwerps Medisch Laboratorium aan de Emiel Vloorsstraat in Antwerpen herstelt mondjesmaat van de hackingaanval van 29 december vorig jaar. Toen drongen hackers het netwerk van het labo binnen, blokkeerden de computers en eisten losgeld. Als het lab niet zou betalen, zouden ze de toegang tot hun systeem niet meer terugkrijgen. Vanzelfsprekend ging het labo niet in op de eisen van de hackers. Steeds meer analyses kunnen weer in het AML worden uitgevoerd, maar het uitsturen van de rapporten gebeurt met vertraging en de telefoonlijnen zijn nog steeds overbelast.
 3. Aboutaleb sluit winkels in centrum Rotterdam opnieuw eerder vanwege ‘onverantwoorde drukte’
  update

  Aboutaleb sluit winkels in centrum Rotterdam opnieuw eerder vanwege ‘onverant­woor­de drukte’

  Burgemeester Aboutaleb heeft besloten dat ook vandaag alle winkels in het centrum van Rotterdam eerder moeten sluiten, omdat hij opnieuw extreme drukte voorziet. Vanaf 17 uur mogen klanten de winkels niet meer in. Vanaf 18 uur moet iedereen de winkels verlaten hebben. Ook in de rest van het land maken burgemeesters zich op voor Black Friday-drukte. ,,Kom niet naar het centrum.”
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk