Celine Gumus skipte een lesdag bij KDG om een punt te maken: "We moeten aan de alarmbel trekken voor de politiekers naar Glasgow vertrekken."
Volledig scherm
Celine Gumus skipte een lesdag bij KDG om een punt te maken: "We moeten aan de alarmbel trekken voor de politiekers naar Glasgow vertrekken." © Tessa Kraan

Ook in Antwerpen troepen leerlingen samen voor het klimaat “Spijbelen? Nee, dit is staken”

AntwerpenDe klimaatmars in Gent bracht 1400 scholieren op de been, maar ook Antwerpen bleef niet achter. Driehonderd jongeren -al dan niet gekleed in thema van de Dag van de Jeugdbeweging-  wandelden vandaag tijdens de schooluren van het Operaplein naar de Groenplaats. Om een signaal te geven, maar ook om druk te zetten: “Er zitten altijd profiteurs tussen, maar ons doel is duidelijk.”

  1. Coca-Cola goes electric: drankenproducent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektrische trucks
    Antwerpen

    Coca-Cola goes electric: drankenpro­du­cent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektri­sche trucks

    Coca-Cola gaat zijn ‘laatste kilometer’-leveringen aan klanten in België voortaan door 30 elektrische trucks laten doen. De drankenproducent, die zo in één klap over de grootste vloot elektrische trucks van ons land beschikt, spaart daarmee jaarlijks 75 procent CO2-uitstoot uit, in vergelijking met dieseltrucks. De eerste vier vrachtwagens gingen donderdag in Antwerpen de baan op. En wij waren erbij.