Celine Gumus skipte een lesdag bij KDG om een punt te maken: "We moeten aan de alarmbel trekken voor de politiekers naar Glasgow vertrekken."
Volledig scherm
Celine Gumus skipte een lesdag bij KDG om een punt te maken: "We moeten aan de alarmbel trekken voor de politiekers naar Glasgow vertrekken." © Tessa Kraan

Ook in Antwerpen troepen leerlingen samen voor het klimaat “Spijbelen? Nee, dit is staken”

AntwerpenDe klimaatmars in Gent bracht 1400 scholieren op de been, maar ook Antwerpen bleef niet achter. Driehonderd jongeren -al dan niet gekleed in thema van de Dag van de Jeugdbeweging-  wandelden vandaag tijdens de schooluren van het Operaplein naar de Groenplaats. Om een signaal te geven, maar ook om druk te zetten: “Er zitten altijd profiteurs tussen, maar ons doel is duidelijk.”

 1. 2021, het ‘annus horribilis’ van Sihame El Kaouakibi: “Ze wordt nageroepen op straat. Pijnlijk om te zien”
  PREMIUM
  Antwerpen

  2021, het ‘annus horribilis’ van Sihame El Kaouakibi: “Ze wordt nageroepen op straat. Pijnlijk om te zien”

  Hip, knap, intelligent én razend ambitieus. Sihame El Kaouakibi (35) had álles om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen te brengen. Maar 2021 werd het jaar waarin de liberale politica zelf, zacht uitgedrukt, aan het wankelen ging. Er was de haast continue stroom beschuldigingen van fraude waar ze zich eerst nog vurig tegen verdedigde. Maar daarna werd het oorverdovend stil. “Waar ze nu mee bezig is? De ontelbare zware klappen die ze — onterecht — kreeg, verwerken.”
 2. Feest voor Antwerpse drugsmiljonairs in Dubai is uit: zij kunnen straks op het vliegtuig worden gezet
  PREMIUM
  Antwerpen

  Feest voor Antwerpse drugsmiljo­nairs in Dubai is uit: zij kunnen straks op het vliegtuig worden gezet

  Drugsmiljonairs zijn in Dubai niet langer veilig voor het Belgische gerecht. Vandaag tekent justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai behoort. Het emiraat was de jongste jaren het paradijselijke schuiloord waar vermeende Antwerpse drugsbazen als Nordin El Hajjioui, Omar G. of Othman El B. hun miljoenen konden investeren of opsouperen.