Wij bezochten de Lego-expo in januari.
Volledig scherm
Wij bezochten de Lego-expo in januari. © Benoit De Freine

Ook het MAS kan je nu bewonderen in de Handelsbeurs: Lego-expo verlengd tot na paasvakantie

ANTWERPENJeugdig en minder jeugdig Antwerpen kan blijkbaar niet genoeg krijgen van de kleurrijke blokjes want de Lego-expo ‘Bricks in the City’ wordt verlengd tot en met de paasvakantie. Normaal gezien loopt de tentoonstelling in de Handelsbeurs dit weekend af maar de tachtig creaties uit honderdduizenden blokjes blijven dus nog even staan.

 1. Ooit nog van Napoleon, straks open voor grote publiek: binnenkijken in het paleis van een keizer, verstopt op de Antwerpse Meir
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ooit nog van Napoleon, straks open voor grote publiek: binnenkij­ken in het paleis van een keizer, verstopt op de Antwerpse Meir

  Iedereen kent de Meir in Antwerpen als winkelstraat, maar weinig mensen weten dat er halverwege in de straat een statig paleis te vinden is. Ooit was het in handen van Napoleon Bonaparte, hield Leopold I er banketten in de spiegelzaal én diende het als buitenverblijf van tsaar Alexander I van Rusland. Vanaf volgende week kan het grote publiek het paleis uitzonderlijk bezoeken, maar wij mochten al eens proeven van de illustere grandeur van weleer.
 2. Antwerpse Jeff (26) brengt plaat uit voor Axwell van Swedish House Mafia: “Als puber stond ik nog voor hem te springen op Tomorrowland”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/HEMIKSEM

  Antwerpse Jeff (26) brengt plaat uit voor Axwell van Swedish House Mafia: “Als puber stond ik nog voor hem te springen op Tomorrow­land”

  Op je zestien jaar staan springen op Swedish House Mafia aan het hoofdpodium van Tomorrowland en tien jaar later zelf muziek uitbrengen op het platenlabel van één van de drie Zweedse supersterdeejays. Een droom voor velen wordt werkelijkheid voor Jeff ‘Jay Bombay’ Monbaillu (26) uit het Antwerpse Hemiksem. “Zelfs mijn beste maten vonden mijn allereerste producties barslecht.”
 3. IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”

  Surfers in je toilet, het opgeloste mysterie van De Rechtvaardige Rechters, George Clooney die thee drinkt in plaats van koffie en een haai die badeendjes aanvalt. Niks is te gek in de wondere wereld van LEGO, en dus ook niet op de expo Bricks in the City die momenteel in de Handelsbeurs loopt. Voor jong én oud. “In onze tijd werden LEGO-blokjes nog in hout gemaakt.”
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'