Wij bezochten de Lego-expo in januari.
Volledig scherm
Wij bezochten de Lego-expo in januari. © Benoit De Freine

Ook het MAS kan je nu bewonderen in de Handelsbeurs: Lego-expo verlengd tot na paasvakantie

ANTWERPENJeugdig en minder jeugdig Antwerpen kan blijkbaar niet genoeg krijgen van de kleurrijke blokjes want de Lego-expo ‘Bricks in the City’ wordt verlengd tot en met de paasvakantie. Normaal gezien loopt de tentoonstelling in de Handelsbeurs dit weekend af maar de tachtig creaties uit honderdduizenden blokjes blijven dus nog even staan.

 1. IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”

  Surfers in je toilet, het opgeloste mysterie van De Rechtvaardige Rechters, George Clooney die thee drinkt in plaats van koffie en een haai die badeendjes aanvalt. Niks is te gek in de wondere wereld van LEGO, en dus ook niet op de expo Bricks in the City die momenteel in de Handelsbeurs loopt. Voor jong én oud. “In onze tijd werden LEGO-blokjes nog in hout gemaakt.”
 2. Voortaan enkel nog gerecycleerde Cola-flesjes in ons land: “Elk jaar 14.000 ton nieuw plastic besparen”
  WILRIJK

  Voortaan enkel nog gerecy­cleer­de Co­la-fles­jes in ons land: “Elk jaar 14.000 ton nieuw plastic besparen”

  De consument zal het amper of niet merken maar vanaf deze zomer gebruikt Coca-Cola België geen nieuw plastic meer voor de petflesjes van al haar merken, met uitzondering van de dop en het label. Zo wil het bedrijf haar CO²-voetafdruk met zeventig percent verkleinen. Vlaams minister voor omgeving Zuhal Demir (N-VA) kwam donderdag in de fabriek in Wilrijk de aftrap geven van deze mijlpaal.
 1. Orient Express stoomt twee keer door ons land deze week: “Historische stoomtrein blijft tot de verbeelding spreken”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  Orient Express stoomt twee keer door ons land deze week: “Histori­sche stoomtrein blijft tot de verbeel­ding spreken”

  Slecht nieuws voor lokale treinspotters. De bekendste trein ter wereld Orient Express heeft in Parijs urenlang vertraging opgelopen waardoor hij dinsdag geen tussenstop maakt in Antwerpen-Centraal. Maar niet getreurd, de historische blauwe wagons keren donderdag al terug naar de provincie, met in Essen een tussenstop van bijna een uur en ook een passage in de Koekenstad. Bovendien stopt de trein dinsdagavond wel even in Brussel-Zuid.