Coronatoeslag in Danieli Il Divino
Volledig scherm
Coronatoeslag in Danieli Il Divino © Annelin Marien

Ook Antwerps restaurant Danieli Il Divino vraagt coronatoeslag: “Ik nodig klagers uit om zelf een restaurant te runnen in deze tijden”

Er was gisteren heel wat te doen rond een Brussels restaurant dat 5 euro coronatoeslag vraagt aan klanten, maar ook in de Antwerpse restaurants Danieli Il Divino, Maven en Umami wordt er 6 euro extra aangerekend sinds de heropening van de restaurants, en dat tot 1 juli. Wim Van der Borght, eigenaar van horecagroep Shrimp Tempura waartoe de drie restaurants behoren, vraagt wat meer respect voor de horecasector. “Wij proberen ook maar ons hoofd boven water te houden.”

 1. Minderjarige verdachte opgepakt voor steekpartij op tram in Borgerhout
  Antwerpen

  Minderjari­ge verdachte opgepakt voor steekpar­tij op tram in Borgerhout

  Het Antwerps parket heeft een minderjarige verdachte opgepakt van de steekpartij die de 18-jarige Redouan El Iraki in het ziekenhuis deed belanden. Afgelopen zaterdag weigerde die laatste zijn zitplaats op de tram af te staan aan een groep jongeren, waarna één van hen hem te lijf ging met een groot mes. De verdachte zal vandaag voorgeleid worden bij de jeugdrechter. Redouans toestand is ondertussen stabiel.
 2. Hoe een fascistische Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe een fascisti­sche Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”

  In de nacht van 22 op 23 mei 1936 worden twee socialistische syndicalisten in de Antwerpse binnenstad neergekogeld door een fascist. De moord op Albert Pot (19) en Theo Grijp (37) gaf aanleiding tot de grootste algemene staking ooit in ons land, en betekende meteen ook het begin van onze moderne sociale zekerheid. De gebeurtenissen worden zaterdag om 14 uur door de socialistische vakbond ABVV herdacht.