Jonas Devos en Helena ten Berge van Herita in de Spiegelzaal (r.), die ooit nog toebehoorde aan Napoleon.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Devos en Helena ten Berge van Herita in de Spiegelzaal (r.), die ooit nog toebehoorde aan Napoleon. © KDS/rv

Ooit nog van Napoleon, straks open voor grote publiek: binnenkijken in het paleis van een keizer, verstopt op de Antwerpse Meir

AntwerpenIedereen kent de Meir in Antwerpen als winkelstraat, maar weinig mensen weten dat er halverwege in de straat een statig paleis te vinden is. Ooit was het in handen van Napoleon Bonaparte, hield Leopold I er banketten in de spiegelzaal én diende het als buitenverblijf van tsaar Alexander I van Rusland. Vanaf volgende week kan het grote publiek het paleis uitzonderlijk bezoeken, maar wij mochten al eens proeven van de illustere grandeur van weleer.

 1. Van elektrische wagens tot deelfietsen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van elektri­sche wagens tot deelfiet­sen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)

  In het centrum van Antwerpen wonen én een eigen wagen hebben? Het wordt steeds vaker een onverzoenbaar gegeven. Als je niet in de file staat, ben je op zoek naar parkeerplaats, en omgekeerd. Dus overwegen meer stedelingen de optie van deelmobiliteit: in de stad heb je niet alleen een groot aanbod aan steps, fietsen en scooters voor een korte verplaatsing, maar ook wagens voor een tripje naar vrienden of familie buiten de stad. Welke opties zijn er, en wat kost het? Je leest het hier!
 2. KALI-team legt 6,6 miljoen euro aan fraude bij Antwerpse handelszaken bloot: “Dit doen we voor handelaars die wél betrouwbaar zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  KALI-team legt 6,6 miljoen euro aan fraude bij Antwerpse handelsza­ken bloot: “Dit doen we voor handelaars die wél betrouw­baar zijn”

  Sinds de oprichting van het KALI-team in 2018 zijn in Antwerpen 32 malafide handelszaken in het kader van een gerechtelijk onderzoek gesloten. Er werd ook 6,6 miljoen euro aan fraude blootgelegd én net geen 4 miljoen euro aan goederen – onder meer 77 voertuigen – in beslag genomen. “Vooral horecazaken komen in beeld. Maar ook de telecomsector en de autoverhuur zijn betrokken”, aldus Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 3. Antwerpen eerste stad ter wereld die stadsgidsen verenigt: “Gedaan met elkaar te beconcurreren”
  Antwerpen

  Antwerpen eerste stad ter wereld die stadsgid­sen verenigt: “Gedaan met elkaar te beconcurre­ren”

  Op een hoffelijke manier toeristen ontvangen in het centrum van Antwerpen: dat is waar de vereniging Antwerp Tour Association (ATA) vanaf 26 april naar streeft. Vanmiddag ondertekenden verschillende touraanbieders van de stad op de Grote Markt een charter dat er op termijn voor zal zorgen dat alle gidsen vredig naast elkaar kunnen bestaan: “Antwerpen heeft hiermee een wereldprimeur beet die de sector bundelt en naar een hoger peil brengt.”
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen