Museum Mayer van den Bergh eert online de vrouw die het museum oprichtte
Volledig scherm
Museum Mayer van den Bergh eert online de vrouw die het museum oprichtte © Ans Brys

Online eerbetoon aan vrouw die onvervulde wens van zoon realiseert en stad Museum Mayer van den Bergh schenkt

Op 27 maart is het 100 jaar geleden dat Henriëtte van den Bergh (1838-1920), moeder van Fritz Mayer van den Bergh, sterft. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Het Museum Mayer van den Bergh had samen met Mortsel heel wat festiviteiten over deze visionaire vrouw gepland. Deze activiteiten gaan omwille van het coronavirus later dit jaar door. Online is er wel een alternatief programma vanaf 27 maart.

  1. REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike in het Sportpaleis: “Zelfde sfeer als bij het voetbal, maar dan zonder het geweld”
    PREMIUM
    Antwerpen

    REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkam­pi­oen­schap Coun­ter-Stri­ke in het Sportpa­leis: “Zelfde sfeer als bij het voetbal, maar dan zonder het geweld”

    Zondag 22 mei markeert een historische dag in het Antwerpse Sportpaleis. Zestienduizend fans van 62 nationaliteiten zaten er uren op hun stoel gekluisterd voor de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike Global Offensive, een razend populaire videogame. 150 miljoen mensen wereldwijd volgden het evenement live mee. Wij gingen langs op de tribune en ontdekten een nieuwe wereld. “De beste speler ter wereld zei me dat hij nog nooit voor zo’n gek publiek gespeeld heeft.”