Peter Mertens sprak de dokwerkers toe voor de gemeenteraad.
Volledig scherm
Peter Mertens sprak de dokwerkers toe voor de gemeenteraad. © RV

Ongeruste dokwerkers zakken af naar gemeenteraad: PVDA-motie verworpen, stad rekent op overleg met havenarbeiders als Europa wet-Major opblaast

Ongewoon bezoek maandag voor de Antwerpse gemeenteraad: in de tribunes zaten een tiental havenarbeiders. Buiten aan het Bernarduscentrum zorgde een nog grotere groep ook voor animo. De dokwerkers waren ingegaan op een oproep van PVDA-fractieleider Peter Mertens. Die vroeg in een motie steun van het stadsbestuur voor het statuut van de dokwerkers. Maar dat ging niet door.

 1. De familie Eyckerman verkoopt al 100 jaar bouw- en meubelbeslag: “Ons unieke interieur lokt geregeld nieuwsgierigen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De familie Eyckerman verkoopt al 100 jaar bouw- en meubelbe­slag: “Ons unieke interieur lokt geregeld nieuwsgie­ri­gen”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon en bakkerij Goossens, gaan we langs bij In’t Zonneke aan de Sint-Jorispoort.
 2. ‘Coronazitting’ in politierechtbank: “Weet je niet dat je van te veel gamen vierkante ogen krijgt?”
  Antwerpen

  ‘Coronazit­ting’ in politie­recht­bank: “Weet je niet dat je van te veel gamen vierkante ogen krijgt?”

  De politierechtbank had vanochtend haar handen vol aan de opgestapelde corona-dossiers. Ongeveer 44 zaken stonden op de planning, maar het merendeel van de verdachten gaf verstek. De meeste zaken gingen over verdachten die niet-essentiële verplaatsingen hadden gemaakt tijdens de lockdown in het voorjaar of die eerder overeengekomen minnelijke schikkingen niet tijdig hadden betaald.
 3. Zo snel kan het gaan in woonzorgcentra: 44 van de 81 bewoners van De Tol plots besmet met coronavirus, twee overleden
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  Zo snel kan het gaan in woonzorg­cen­tra: 44 van de 81 bewoners van De Tol plots besmet met coronavi­rus, twee overleden

  Wekenlang bleven de besmettingscijfers in de rusthuizen van het Zorgbedrijf Antwerpen laag. Tot er zaterdag slecht nieuws kwam uit De Tol in Deurne: liefst 44 van de 81 bewoners hebben positief getest. Twee van hen zijn inmiddels overleden. Het woonzorgcentrum is in quarantaine gezet. Schepen voor Seniorenzorg Fons Duchateau (N-VA) pleit nog eens voor sneltesten om uitbraken onder controle te houden.
 4. Open Vld vindt kleurrijke aanduiding van woonerven maar niks: “Geeft een verloederende indruk”
  Antwerpen

  Open Vld vindt kleurrijke aanduiding van woonerven maar niks: “Geeft een verloede­ren­de indruk”

  Christophe Wuyts (Open Vld district Antwerpen) heeft het niet voor de manier waarop schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) de tijdelijke woonerven in het Antwerpse district heeft ingericht. Enkele weken geleden liet de stad een aantal straten versneld inrichten als een woonerf. Het koos daarbij voor opvallende en kleurrijke tekeningen op de baan. Wuyts noemt het effect “verloederend” en “niet passen bij de beeldkwaliteit die zowel het district als de stad voor ogen hebben.