Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers. © Klaas De Scheirder

Ondanks vijf doden nog geen onderzoeksrechter aangeduid: gerecht laat onderzoek over aan aannemer

Ook al zijn er vijf doden gevallen bij de instorting van de Antwerpse school in aanbouw, de aanstelling van een onpartijdige onderzoeksrechter is voorlopig niet aan de orde. Het gerecht wacht daarvoor op een verslag van... hoofdaannemer Democo. De arbeidsauditeur legt uit waarom dat niet anders kan en intussen zijn de families van de buitenlandse slachtoffers bang: “Zal de waarheid ooit aan het licht komen?”.

0 reacties

 1. Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: “Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd”
  PREMIUM
  Antwerpen/Amsterdam

  Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: “Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd”

  Keylow, Jack, Snow en Marcano, vier leden van de Nederlandse motorbende Caloh Wagoh, lijken er gerust in. De officier van justitie staat niet sterk om hen de liquidatie van de Antwerpse zakenman Stefaan Bogaerts aan te wrijven. Stefaan Bogaerts die een containerfirma had in de Antwerpse haven, werd in 2017 met vijf kogels afgemaakt. Dit is één van de moorden die Caloh Wagoh zou hebben uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse drugsmaffia.
 2. Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamantwijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuisbed dat ik een goede engelbewaarder heb”
  PREMIUM
  Antwerpen/Booischot

  Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamant­wijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuis­bed dat ik een goede engelbe­waar­der heb”

  “Mensen vielen flauw toen ze zagen hoe ik er aan toe was.” De 61-jarige Lieve Jacobs uit Booischot bij Heist-op-den-Berg overleefde 40 jaar geleden de bomaanslag in de Antwerpse diamantwijk, waarbij drie mensen stierven en 106 gewonden vielen. Als een van de eerste slachtoffers kwam ze zwaargewond toe in het ziekenhuis. Voor het eerst doet ze haar verhaal, en ze lanceert ook een oproep. “Ik wil graag weten wie die jonge rijkswachter was die mij naar het ziekenhuis bracht.”