Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers. © Klaas De Scheirder

Ondanks vijf doden nog geen onderzoeksrechter aangeduid: gerecht laat onderzoek over aan aannemer

Ook al zijn er vijf doden gevallen bij de instorting van de Antwerpse school in aanbouw, de aanstelling van een onpartijdige onderzoeksrechter is voorlopig niet aan de orde. Het gerecht wacht daarvoor op een verslag van... hoofdaannemer Democo. De arbeidsauditeur legt uit waarom dat niet anders kan en intussen zijn de families van de buitenlandse slachtoffers bang: “Zal de waarheid ooit aan het licht komen?”.

0 reacties

 1. Groen verontwaardigd over halvering trams tussen station Berchem en Eksterlaar: “Zoveelste afbouw openbaar vervoer”
  Antwerpen/Borgerhout/Berchem/Deurne

  Groen verontwaar­digd over halvering trams tussen station Berchem en Eksterlaar: “Zoveelste afbouw openbaar vervoer”

  De Lijn had op een infovergadering over de nieuwe keerlus Boekenberglei – Drakenhoflaan – Gitschotellei slecht nieuws. De keerlus Eksterlaar in Deurne-Zuid zal in de loop van dit najaar definitief worden afgesloten. De sporen verkeren in te slechte staat. “Dat betekent een halvering van de dienstverlening tussen het station van Berchem en Eksterlaar”, zegt een verontwaardigde Marij Preneel (Groen), districtsburgemeester van Borgerhout.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 3. Veilinghuis Bernaerts verkoopt originele plannen van net heropend KMSKA
  Antwerpen

  Veiling­huis Bernaerts verkoopt originele plannen van net heropend KMSKA

  In Antwerpen viert het bekende veilinghuis Bernaerts op geheel eigen wijze de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), na elf jaar van renovatie- en uitbreidingswerken. De originele plannen van het museum uit 1883, met bijhorende goedkeuringsstempel van de toenmalige gemeenteraad, worden volgende week onder de hamer gebracht, net als een tekening van de veelvuldig in het KMSKA aanwezige James Ensor.