Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: loodgieters Ali en Said treuren samen met een collega om de slachtoffers. © Klaas De Scheirder

Ondanks vijf doden nog geen onderzoeksrechter aangeduid: gerecht laat onderzoek over aan aannemer

Ook al zijn er vijf doden gevallen bij de instorting van de Antwerpse school in aanbouw, de aanstelling van een onpartijdige onderzoeksrechter is voorlopig niet aan de orde. Het gerecht wacht daarvoor op een verslag van... hoofdaannemer Democo. De arbeidsauditeur legt uit waarom dat niet anders kan en intussen zijn de families van de buitenlandse slachtoffers bang: “Zal de waarheid ooit aan het licht komen?”.

0 reacties

  1. Luc Van der Kelen ziet hoe alles terugkomt, ook pleintjesbasket: “Spectaculair-spannend, zo’n winnende korf in de ultieme seconde”
    Column

    Luc Van der Kelen ziet hoe alles terugkomt, ook pleintjes­bas­ket: “Spectacu­lair-span­nend, zo’n winnende korf in de ultieme seconde”

    Pleintjesbasketbal. Bleef u er ook zo bijhangen in die eerste week van de Spelen in Tokio? Turnsters en basketballers stalen de show. Maar helaas was er op het einde net geen medaille voor de jonge Antwerpse ploeg van Thibault Vervoort, notaris Nick Celis en co., ook al bleef het geweldig om naar te kijken. Spectaculair-spannend, zo’n winnende korf in de ultieme seconde, de bal die over het hele veld vloog, door de lucht kliefde, en ja hoor, daar gingen de Polen. Jammer dat het geen vervolg kreeg.