Ineos in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Ineos in de Antwerpse haven. © Photo News

Ondanks honderden bezwaarschriften kent provincie vergunning toe aan chemiereus INEOS

Na het Antwerpse stadsbestuur heeft ook de deputatie van de provincie aan chemiereus INEOS een vergunning toegekend voor de voorbereidende werken voor de bouw en exploitatie van een ethaankraker en PHD Unit in de Antwerpse haven. De komst van de fabrieken is omstreden omdat er bomen moeten worden gekapt. De goedkeuring komt er ondanks honderden bezwaarschriften en een petitie van actiegroep Antwerpen Schaliegasvrij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangstigend als dat normaal wordt”
    PREMIUM

    Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangsti­gend als dat normaal wordt”

    Aimé Schrauwen (26) is één van de Antwerpenaren die het vuur opent op de vorige week ingevoerde avondklok. De Open Vld-er en student Publiekrecht gelooft dat de grondwet is geschonden en trekt geflankeerd door twee advocaten en negen andere Antwerpenaren naar de rechtbank. “Gaan we elke keer de cijfers stijgen de mensen opnieuw en opnieuw in hun vrijheden beperken? Nee toch?”