Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Onbekenden richten ravage aan met huurwagens aan Park Spoor Noord

Verschillende wagens zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden in de omgeving van de Tulpstraat aan Park Spoor Noord. Volgens getuigen en slachtoffers zouden twee voertuigen van een verhuurbedrijf met een onaangepaste rijstijl door de straten gereden zijn. De politie deed nazicht in de omgeving.

Eén van de patrouilles trof in de Nijverheidsstraat een auto aan die in aanmerking kwam voor de feiten. De wagen stond met draaiende motor en open ramen in het midden van de rijbaan. De carrosserie was beschadigd. In het voertuig werd gezocht naar aanwijzingen die naar de bestuurder zouden kunnen leiden. Wat verder, in de Van Kerckhovestraat, werd een tweede verhuurauto gevonden. Ook dat voertuig was beschadigd. De deur was ingedeukt en er was lakschade. Binnen was alles besmeurd met wit poeder. Vermoedelijk werd een brandblusser leeggespoten.

De twee auto’s werden getakeld en in beslag genomen. Wellicht zijn de bestuurders van de in beslag genomen voertuigen verantwoordelijk voor het beschadigen van minstens twaalf wagens in de Tulpstraat en Klamperstraat. Er loopt een onderzoek om de bestuurders van de huurwagens op te sporen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.