De werkzaamheden op de werf van Borealis zijn sinds deze week weer opgestart.
Volledig scherm
De werkzaamheden op de werf van Borealis zijn sinds deze week weer opgestart. © Photo News

Omstreden Borealis-werf weer opgestart, Crevits belooft zes extra medewerkers voor begeleiding slachtoffers

AntwerpenEr wordt weer gebouwd aan de chemiefabriek van Borealis in de Antwerpse haven, na twee maanden stilstand. Het bedrijf gaat opnieuw in zee met de Franse aannemer Ponticelli. Opvallend: over de van mensenhandel beschuldigde Italiaanse aannemer Irem (dat nochtans eerder in een ‘joint venture’ met Ponticelli werkte) wordt met geen woord gerept. Ondertussen is er goed nieuws voor de slachtoffers: de Vlaams regering belooft zes extra medewerkers, met het oog op hun begeleiding.

 1. Slachtoffers mensenhandel Borealis houden protest op Groenplaats: “Mijn vrouw en kinderen hebben mijn loon nodig”
  Antwerpen

  Slachtof­fers mensenhan­del Borealis houden protest op Groen­plaats: “Mijn vrouw en kinderen hebben mijn loon nodig”

  Een groep Turkse en Bengaalse ex-werknemers van Borealis heeft vandaag op de Groenplaats geprotesteerd. De mannen vragen de overheid om hen te erkennen als slachtoffers van mensenhandel. Als deze procedure wordt gestart, hebben ze recht op opvang en kunnen ze opnieuw werken. “Een deel van hen belandt binnenkort misschien op straat”, zegt advocaat Van Laer.
 2. Antwerpse jeugdsector moet 23 medewerkers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse jeugdsec­tor moet 23 medewer­kers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”

  Na de heisa rond de cultuursubsidies met Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA), dreigt nu ook schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) in de vuurlinie terecht te komen. Door besparingen zal de Antwerpse jeugdsector in de toekomst namelijk zo’n 23 medewerkers moeten ontslaan. Dat blijkt uit een intern rapport van de sector, schrijft ‘Gazet van Antwerpen’. Schepen Beels beet gisteren van zich af in haar raadscommissie. “Er wordt het jeugdwerk niets afgenomen.”