Actrice Paula Sleyp in Sesamstraat.
Volledig scherm
Actrice Paula Sleyp in Sesamstraat. © ANP Kippa

‘Oma Paula’ uit Sesamstraat op 20 november begraven op Schoonselhof

De uitvaartplechtigheid van de overleden actrice Paula Sleyp, bekend van “Sesamstraat”, vindt op woensdag 20 november om 12 uur plaats in zaal Aster van het crematorium van het Schoonselhof in het Antwerpse district Wilrijk. Dat heeft de familie donderdag bekendgemaakt. Sleyp werd 88 en had al enkele jaren gezondheidsproblemen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Eerstejaars Economie aan UAntwerpen krijgen les van tweedejaarsstudente: “Vooral benieuwd naar reacties van de studenten”

  Eerste­jaars Economie aan UAntwerpen krijgen les van tweede­jaars­stu­den­te: “Vooral benieuwd naar reacties van de studenten”

  Deze week maakte de UAntwerpen bekend dat de universiteit het academiejaar zal opstarten in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s maar voor twintig procent gevuld zullen zijn. Voor grote studentengroepen vormt dat een extra uitdaging: zelfs in de grootste aula’s kun je hen in coronatijd niet samenbrengen. Daarom schakelt de universiteit voor het vak accountancy van de eerstejaarsstudenten TEW en handelsingenieur een extra docent in: tweedejaarsstudente Chabeli Sanders (19).
 2. Handelsbeurs Unplugged strikt namen als Helmut Lotti en Günther Neefs

  Handels­beurs Unplugged strikt namen als Helmut Lotti en Günther Neefs

  Een Belgische topartiest, een heerlijk diner en een uniek decor: meer heb je niet nodig voor een avondje ‘Handelsbeurs Unplugged’. Het muzikale diner vloeide voort uit ‘Handelsbeurs By Night’, een gastronomisch viergangenmenu van restaurant Fiera tussen de zuilen van de Antwerpse Handelsbeurs. Vanavond, 17 september, bijt Ozark Henry de spits af. Er volgen in de loop van de maand nog vier andere Belgische artiesten.
 3. Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF start met Toekomstmakers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

  Antwerpse jeugdfilm­or­ga­ni­sa­tie JEF start met Toekomstma­kers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

  De Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF strijkt binnenkort neer in scholen met hun project Toekomstmakers. Met dit educatief traject willen ze kinderen hun eigen toekomst laten vormgeven door middel van workshops en een mobiele filmstudio. Via een onlineplatform krijgen ze bovendien advies van Anuna De Wever, Chrostin, Jelle Mels, Caroline Vrijens, Mo Bakker en Bebel Tshiani Baloji.
 1. Twee gewonden bij ongeval met vluchtmisdrijf

  Twee gewonden bij ongeval met vluchtmis­drijf

  De politie Antwerpen werd vrijdagnacht opgeroepen voor een verkeersongeval in de Landbouwstraat. Een wagen was langs achteren aangereden en de twee inzittenden hadden daarbij lichte verwondingen opgelopen. Ze moesten uit het voertuig geholpen worden. De wagen die het ongeval veroorzaakte, reed volgens een getuige achteruit na de aanrijding en negeerde zelfs een rood verkeerslicht om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Dankzij de informatie van de getuige kon het voertuig geïdentificeerd worden. Een patrouille kon de beschadigde camionette aantreffen in Borgerhout. Er wordt onderzocht wie achter het stuur zat op het moment van de aanrijding.
 2. Wie is eigenaar van de gronden van Lemmerz Hoboken? Vastgoedbazen met strafblad vechten om miljoenenproject
  PREMIUM

  Wie is eigenaar van de gronden van Lemmerz Hoboken? Vastgoedba­zen met strafblad vechten om miljoenen­pro­ject

  De fabrieken van Lemmerz Hoboken, die al jarenlang staan te verkommeren, zijn plots inzet van een flinke ruzie tussen twee vastgoedgroepen. Aan ene kant is er de familie Dumarey, aan de andere kant is er de jonge vastgoedman Issam Zizaoui. Slachtoffer van het vuile oorlogje is de Hobokenaar voor wie de kankerplek aan de Lage Weg al jaren een doorn in het oog is. De fabrieken van Lemmerz Hoboken gingen in 2008 definitief dicht.