EshopAntwerpen.be
Volledig scherm
EshopAntwerpen.be © EshopAntwerpen.be

NSZ lanceert online platform EshopAntwerpen.be om lokale handelaars te steunen

Sinds vorige week kunnen Antwerpse handelaars met een webshop zich registreren op het online platform EshopAntwerpen.be, een initiatief van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. “Zo hopen we de schade van de coronamaatregelen te beperken, en sporen we de Antwerpenaar aan om lokaal te shoppen”, aldus Nico Volckeryck van het NSZ. 

Het NSZ wil met EshopAntwerpen.be de webshops van Antwerpse handelaars bundelen op één online platform, zodat lokale winkeliers tijdens de coronacrisis toch zichtbaar blijven voor klanten. “EshopAntwerpen.be staat nu één week online en er hebben zich al meer dan 100 handelaars aangemeld”, aldus Nico Volckeryck van het NSZ. “En het platform helpt, want we kregen al heel wat positieve berichten van winkeliers dat er door het platform meer bestellingen komen. De stad Aalst heeft ons zelfs al gevraagd of ze het idee mogen kopiëren voor hun lokale winkeliers.”

Alle Antwerpse handelaars met een webshop of een Facebookpagina waar ze hun producten op verkopen, kunnen zich aanmelden. “Met het platform hopen we de schade voor lokale handelaars zo veel mogelijk te beperken via de webshop, en roepen we de Antwerpenaar op om de lokale handelaar te blijven steunen. Ik heb zelf een winkel in Antwerpen en als ik zo’n 20 à 30% kan blijven verkopen om de vaste kosten te recupereren, ben ik al blij. Het is niet veel, maar alle kleine beetjes helpen.”

  1. William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een auto-immuunziekte, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een au­to-immuunziek­te, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, kozen veel studenten toch niet voor hun échte kot om in quarantaine te gaan, maar voor hotel mama. Studenten William en Lore (beiden 22) blijven wél wekenlang op kot in Antwerpen, ver weg van hun gezin, en dat om verschillende redenen. “Alle koten, zowel die van de universiteit als op de private markt, blijven in ieder geval toegankelijk voor bewoners die ervoor kozen op kot te blijven”, klinkt het bij de Universiteit Antwerpen.
  2. Tekort aan voedselpakketten, terwijl dienstencentra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    Tekort aan voedselpak­ket­ten, terwijl diensten­cen­tra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    De voedselbanken in heel Vlaanderen zitten in moeilijke papieren. Door de coronacrisis moeten zij het met veel minder giften stellen waardoor ze minder mensen kunnen helpen met een voedselpakket. En dat zorgt soms voor schrijnende toestanden waarbij mensen in armoede plots helemaal van de radar dreigen te verdwijnen. “Nochtans is er genoeg voedsel maar grote organisaties gooien de overschot liever in de vuilnisbak dan het gratis weg te geven”, zegt een vrijwilliger.