Volledig scherm
The Tall Ships Race 2016 © Klaas De Scheirder

Noteer alvast 22 tot 25 juli 2022 in uw agenda: data voor Tall Ships Race zijn bekend

Het is nog wel eventjes wachten, nog drie jaar om precies te zijn, maar in 2022 mag Antwerpen voor de zevende keer de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld verwelkomen. Vorig jaar besliste organisator Sail Training International al dat Antwerpen na zes jaar opnieuw gaststad wordt van The Tall Ships Race, en nu zijn ook de data bekend. Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli 2022 meren de gigantische zeilschepen aan in Antwerpen.

The Tall Ships Race zal opnieuw honderdduizenden bezoekers van binnen en buiten de stad naar de Scheldekaaien brengen om de schepen te bewonderen. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers naar de stad. Naast Antwerpen zullen de schepen in 2022 ook Esbjerg, Harlingen en Aalborg bezoeken. Tijdens The Tall Ships Races zeilen 3.500 trainees, tussen 15 en 25 jaar, van over heel de wereld mee op de verschillende schepen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ballet Vlaanderen viert vijftigste verjaardag en geeft unieke blik achter de schermen

  Ballet Vlaanderen viert vijftigste verjaardag en geeft unieke blik achter de schermen

  Ballet Vlaanderen wordt 50 jaar en dat wordt gevierd. Voor deze gelegenheid stelde het wereldberoemde ballet zijn deuren open voor 300 nieuwsgierigen. Zij kregen een unieke blik achter de schermen en kregen heel wat - soms bizarre - weetjes. Ooit al gehoord van een vodkabad en wist je dat de pointes van de hoofddansers slechts één voorstelling meegaat? Hiep hiep hoera voor Ballet Vlaanderen en alle eer aan Jeanne Brabants die 50 jaar geleden vocht voor een danscompagnie die is geworden tot wat ze nu is.
 2. Uitgetest ‘Speeddating’: “Zelfs al vind je er niet je droompartner, gezellig wordt het sowieso”
  PREMIUM

  Uitgetest ‘Speedda­ting’: “Zelfs al vind je er niet je droompart­ner, gezellig wordt het sowieso”

  Meer dan een derde van de Antwerpenaren is single en dat aantal zal volgens officiële cijfers nog toenemen. Goed nieuws voor wie op zoek is naar een partner, want de vijver om uit te vissen wordt alleen maar groter. Moderne technologie vergemakkelijkte het daten met apps zoals Tinder en Happn, maar de laatste jaren wonnen ook andere datingconcepten aan populariteit. In Antwerpen bestaan er vandaag talloze speeddates, singlefeestjes, matchingevenementen en singleweekends om andere vrijgezellen te ontmoeten. Ik test ze wekelijks voor jullie uit in de hoop dat ik dit jaar mijn laatste valentijn alleen moest vieren.
 3. Géén verkoop, wel nieuw herstructureringsplan voor diamantlab HRD Antwerp: “We zijn geen schip meer, maar een bootje dat heel wendbaar moet zijn”

  Géén verkoop, wel nieuw herstructu­re­rings­plan voor diamantlab HRD Antwerp: “We zijn geen schip meer, maar een bootje dat heel wendbaar moet zijn”

  Keurings- en certificatenlab HRD Antwerp, met vandaag nog 67 werknemers, wacht opnieuw een herstructurering. Moederbedrijf Antwerp World Diamond Centre (AWDC) heeft een plan van HRD’s nieuwe topvrouw Ellen Joncheere goedgekeurd. “We blijven certificaten afleveren, maar zullen onze klanten digitaal vernieuwende producten aanbieden”, zegt ze aan onze krant. AWDC stopt de verkoop van HRD in het vriesvak. Hoeveel jobs er op het spel staan, is nog onduidelijk.