Volledig scherm
The Tall Ships Race 2016 © Klaas De Scheirder

Noteer alvast 22 tot 25 juli 2022 in uw agenda: data voor Tall Ships Race zijn bekend

Het is nog wel eventjes wachten, nog drie jaar om precies te zijn, maar in 2022 mag Antwerpen voor de zevende keer de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld verwelkomen. Vorig jaar besliste organisator Sail Training International al dat Antwerpen na zes jaar opnieuw gaststad wordt van The Tall Ships Race, en nu zijn ook de data bekend. Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli 2022 meren de gigantische zeilschepen aan in Antwerpen.

The Tall Ships Race zal opnieuw honderdduizenden bezoekers van binnen en buiten de stad naar de Scheldekaaien brengen om de schepen te bewonderen. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers naar de stad. Naast Antwerpen zullen de schepen in 2022 ook Esbjerg, Harlingen en Aalborg bezoeken. Tijdens The Tall Ships Races zeilen 3.500 trainees, tussen 15 en 25 jaar, van over heel de wereld mee op de verschillende schepen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. VIDEO. Omdat we allemaal gezien mogen worden. Eerste editie bodypositivity catwalk toont menselijk lichaam in al haar facetten

  VIDEO. Omdat we allemaal gezien mogen worden. Eerste editie bodypositi­vi­ty catwalk toont menselijk lichaam in al haar facetten

  New York, Londen, Parijs en Milaan. Het zijn maar enkele steden die Antwerpen voor gingen maar nu heeft ook de Scheldestad haar eerste bodypositivity catwalk beet. Vijftig mensen, geen modellen, paradeerden op de catwalk op de Meir in lingerie. Ieder zoals hij is: dun, dik, breed of smal, groot of klein. Het doel van VZW Model Events is aantonen dat iedereen mooi is zoals hij of zij is in een wereld die toch nog altijd gedomineerd wordt door het perfecte maatje.
 2. Dronken fietser valt en steelt heuptas van vrouw die hem probeert te helpen

  Dronken fietser valt en steelt heuptas van vrouw die hem probeert te helpen

  Vrijdagnacht werd De politie werd vrijdagnacht richting de Koepoortbrug gevraagd omdat een gevallen fietser agressief werd tegen omstaanders die hem wilden helpen. De man keerde zich ook tegen de politie toen die hem wilden aanspreken. Hij vertoonde tekenen van alcoholintoxicatie, maar weigerde een ademtest af te leggen. In de fietszakken van de man vond de politie inbrekersmateriaal. Bovendien werden de inspecteurs aangesproken door een vrouw die verklaarde dat haar heuptas door de man was gestolen. Ook dat bleek te kloppen. De agressieve man werd gearresteerd en werd na een nachtje ontnuchtering verhoord.
 3. CEO Antwerpse Haven Jacques Vandermeiren: “Ik droom van een nieuwe Antwerpse Gouden Eeuw”

  CEO Antwerpse Haven Jacques Vandermei­ren: “Ik droom van een nieuwe Antwerpse Gouden Eeuw”

  Een interview met CEO van het Antwerpse Havenbedrijf Jacques Vandermeiren zou normaal gezien over diezelfde haven gaan. Maar als we dat niet doen? Waarover praat je dan? Over heel veel zo blijkt. Over liever een berg op rijden dan af, over nadenken over het leven met een vers gevangen vis van vijf kilo en de kunst van het nietsdoen. Maar ook met een kritische blik op de stad waar hij geboren en getogen is.