Een simulatiebeeld van de erg ruime kamers waar ouders samen kunnen blijven met hun baby wanneer die intensieve verzorging nodig heeft.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van de erg ruime kamers waar ouders samen kunnen blijven met hun baby wanneer die intensieve verzorging nodig heeft. © SVR Architects

Nooit meer gescheiden van je pasgeboren kindje als dat intensieve zorgen nodig heeft: GZA en ZNA bouwen samen nieuwe dienst met 30 bedden

Antwerpen/WilrijkDe ziekenhuizen van ZNA en GZA bouwen samen een gloednieuwe dienst intensieve zorgen voor pasgeborenen. Er komen dertig bedden in een apart gebouw op campus Sint-Augustinus (GZA), een van de grootste kraamklinieken van het land. De eerste baby’s zullen er worden verzorgd vanaf 2024. “Mama’s en papa’s zullen er de klok rond bij hun kindje kunnen zijn”, zegt Peter Peeters, directielid GZA.

  1. Buren over ‘de vriendelijke man op de koersfiets’ Yannick V.: “Niemand kon vermoeden hij zo’n wapenarsenaal verborgen hield in zijn appartement”
    PREMIUM
    Antwerpen/Merksem

    Buren over ‘de vriendelij­ke man op de koersfiets’ Yannick V.: “Niemand kon vermoeden hij zo’n wapenarse­naal verborgen hield in zijn apparte­ment”

    De bewoners van de Molenlei in Merksem zijn een dag na de fatale inval in het appartement van Yannick V. amper bekomen van de commotie. “Niemand kon vermoeden dat die Yannick V., die vriendelijke man op zijn koersfiets, zo’n wapenarsenaal verborgen hield in zijn appartement”, klinkt het in de buurt.