Miquel Bouterse kreeg zoals gebruikelijk het laatste woord in het proces: "Ik kwam daar enkel om zaken te doen, maar het is helaas anders afgelopen en daar heb ik spijt van."
Volledig scherm
PREMIUM
Miquel Bouterse kreeg zoals gebruikelijk het laatste woord in het proces: "Ik kwam daar enkel om zaken te doen, maar het is helaas anders afgelopen en daar heb ik spijt van." © BELGA

“Nooit heb ik mijn wapen willen gebruiken tegen Brakmanis. Ik ben geen moordenaar.” Jury bepaalt vanavond of Miquel Bouterse schuldig is aan roofmoord.

Antwerpen/GrobbendonkDe jury is officieel in beraad. 12 volksrechters zullen bepalen of de Surinaamse Miquel Bouterse (38) schuldig wordt bevonden aan de roofmoord op Ronalds Brakmanis (47) of dat het slechts ging om opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Volgens Miquels advocaat is het zonder twijfel dat laatste. “Ik denk dat tijdens de onderhandelingen de stress en nervositeit eenvoudigweg de overhand hebben gekregen”

  1. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
    PREMIUM
    Antwerpen

    "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

    Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”