Volledig scherm
Acht van de dertien luxe-wagens die in beslag werden genomen. © Politie Antwerpen

Nog vijf arrestaties na razzia op kaai 1742

 In Antwerpen en omgeving zijn dinsdag nog zeven extra huiszoekingen gebeurd in het kader van het drugsdossier waarbij maandag al vijftien mensen werden opgepakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Dinsdag zijn vijf personen opgepakt, van wie er drie zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Maandag had de politie al een razzia gehouden aan kaai 1742 in het havengebied en 22 huiszoekingen uitgevoerd in de Antwerpse regio. Tien van de vijftien arrestanten werden uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Het onderzoek spitst zich toe op twee families die samen een bende zouden vormen die partijen drugs uit de haven haalde. 

De drugsbrigade van de Antwerpse politie was de verdachten op het spoor genomen na de ontdekking van een cannabisplantage in de Antwerpse Zuidrand. 

Bij de razzia werd 14 kg cocaïne gevonden, werden dertien luxe-wagens en 250.000 euro in beslag genomen. 

De verdachten verschijnen donderdag voor de raadkamer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoner bezorgd om staat flatgebouw: “Vocht, ongedierte en afbrokkelend beton. We rotten hier weg”

    Bewoner bezorgd om staat flatgebouw: “Vocht, ongedierte en afbrokke­lend beton. We rotten hier weg”

    Hij is het op z’n zachtst gezegd beu, de 53-jarige Michel Roosenbroeck. “Ons flatgebouw verkommert”, zegt Michel. “Beton brokkelt af en balkons kreunen onder het vocht. De muizen hebben de veertiende etage bereikt. De eigenaar ligt er niet wakker van.” Die eigenaar, de nv E.G.L.I. ontkent de problemen. “Sommige bewoners moeten zelf verantwoordelijkheid nemen”, klinkt het daar.
  2. Arts en politicus Dirk Van Duppen, getroffen door pancreaskanker, krijgt warm eerbetoon op ManiFiesta

    Arts en politicus Dirk Van Duppen, getroffen door pancreas­kan­ker, krijgt warm eerbetoon op ManiFiesta

    Tien dagen geleden maakte de Deurnese arts en PVDA-politicus Dirk Van Duppen (63) bekend dat hij aan een ongeneeslijke pancreaskanker lijdt. Er rest hem enkel palliatieve chemo. Zondag vond hij nog de kracht om het debat ‘Samenleven doe je niet alleen’ in te leiden op de tiende ManiFiesta, het jaarlijks ‘Festival van de solidariteit’ in Bredene. Het publiek reageerde ontroerd.