Volledig scherm
Acht van de dertien luxe-wagens die in beslag werden genomen. © Politie Antwerpen

Nog vijf arrestaties na razzia op kaai 1742

 In Antwerpen en omgeving zijn dinsdag nog zeven extra huiszoekingen gebeurd in het kader van het drugsdossier waarbij maandag al vijftien mensen werden opgepakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Dinsdag zijn vijf personen opgepakt, van wie er drie zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Maandag had de politie al een razzia gehouden aan kaai 1742 in het havengebied en 22 huiszoekingen uitgevoerd in de Antwerpse regio. Tien van de vijftien arrestanten werden uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Het onderzoek spitst zich toe op twee families die samen een bende zouden vormen die partijen drugs uit de haven haalde. 

De drugsbrigade van de Antwerpse politie was de verdachten op het spoor genomen na de ontdekking van een cannabisplantage in de Antwerpse Zuidrand. 

Bij de razzia werd 14 kg cocaïne gevonden, werden dertien luxe-wagens en 250.000 euro in beslag genomen. 

De verdachten verschijnen donderdag voor de raadkamer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”
    PREMIUM

    Meyrem Almaci (Groen): “Vlieg­schaam­te is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatie­ven”

    Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”