Burgemeester Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bart De Wever (N-VA). © Tessa Kraan

Nog géén duidelijkheid over toekomst Schiltz en Open Vld in stadsbestuur: “Er zijn rechtsgeldige aktes voor schepenambten met namen van wie stopt en begint”

AntwerpenHoe PVDA maandag ook aandrong, het blijft onduidelijk hoe het college er in januari zal uitzien. “Er zijn rechtsgeldige voordrachtsaktes getekend”, zei Bart De Wever maandag als voorzitter van de Antwerpse gemeenteraad. “Daar staan namen op van wie stopt en wie begint. En wie al zo’n akte heeft getekend, mag er géén nieuwe tekenen.” De gemeenteraad debatteerde ook lang over de Turnhoutsebaan.

 1. Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactverbod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactver­bod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”

  Een contactverbod met... een chimpansee. Wereldwijd wreef menig lezer zich even in de ogen toen dat nieuws de internationale pers haalde. Net zoals Adie Timmermans uit Deurne zich even in de ogen wreef toen de zoo van Antwerpen haar per brief vroeg om afstand te houden van de aap Chita. “En toch blijf ik erbij dat ze me zoiets niet konden opleggen.”
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’