Johan Museeuw, Eddy Merckx, Bart De Wever en UCI-president David Lappartient bij de voorstelling van het parcours van het WK 2021 op de Grote Markt in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Museeuw, Eddy Merckx, Bart De Wever en UCI-president David Lappartient bij de voorstelling van het parcours van het WK 2021 op de Grote Markt in Antwerpen. © Photo News

Nog één jaar tot WK-wielergekte in Antwerpen losbreekt: “Hele wereld zal zien wat voor een prachtige stad we hier hebben”

Volgend jaar in september vindt de 100ste editie van het WK wielrennen plaats, met ons land als gastheer. Vanmorgen werd in Antwerpen het parcours voor de wegrit voorgesteld, met startschot op de Grote Markt en aankomst in Leuven. “Belangrijk voor de uitstraling van onze stad”, aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA).

 1. Puzzelen met 480.000 steentjes: Museum voor Schone Kunsten krijgt grootste kunstmozaïek van Vlaanderen
  Edegem

  Puzzelen met 480.000 steentjes: Museum voor Schone Kunsten krijgt grootste kunstmo­zaïek van Vlaanderen

  Bovenaan de toegangstrappen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) komt de grootste kunstmozaïek van Vlaanderen. Het mozaïekatelier Mosaico di Due legt een puzzel van 480.000 steentjes in 76m² naar het ontwerp van de Luikse kunstenares Marie Zolamian. Minister van Cultuur Jan Jambon bezocht maandag het atelier samen met Luk Lemmens, voorzitter van het KMSKA.
 2. Geen code rood, wel ‘’aangescherpt oranje’: UAntwerpen kondigt extra maatregelen aan tegen corona
  Antwerpen

  Geen code rood, wel ‘’aange­scherpt oranje’: UAntwerpen kondigt extra maatrege­len aan tegen corona

  Ten laatste volgende week maandag gaat aan de Universiteit Antwerpen een nieuwe regeling van start met verscherpte maatregelen tegen corona. Dat heeft rector Herman Van Goethem laten weten in een e-mail aan de studenten en medewerkers. Voor de eerstejaars verandert er niets aan de lesregeling, maar de hoorcolleges voor de ouderejaars zullen enkel nog online gegeven worden.