‘Het schoonste gevoel’: dat moet een feit zijn vanaf 25 september 2022.
Volledig scherm
‘Het schoonste gevoel’: dat moet een feit zijn vanaf 25 september 2022. © Klaas De Scheirder

Nog één jaar aftellen! Museum voor Schone Kunsten heropent op 25 september 2022: “Bij top van Europese kunstmusea”

AntwerpenHet is zover. Na 10 jaar wachten is er eindelijk een officiële heropeningsdatum voor het monumentale Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Over precies een jaar, op 25 september 2022, zal het museum de deuren opengooien voor het grote publiek. “Het grootste museum van Vlaanderen kan zijn rol weer opnemen bij de top van de Europese kunstmusea”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. 

 1. Bartender Beka Gogeshvili experimenteert met mocktails in restaurant Fiera: “Ik hou ervan om nieuwe smaken te ontdekken”
  Martini

  Bartender Beka Gogeshvili experimen­teert met mocktails in restaurant Fiera: “Ik hou ervan om nieuwe smaken te ontdekken”

  In de monumentale Antwerpse Handelsbeurs huist restaurant Fiera, waar je dineert op fluwelen kussens tussen de zuilen. Gerestaureerd met respect voor het erfgoed is er vandaag ook ruimte voor jong talent. Beka Gogeshvili experimenteert met zijn start-up ‘Mixed Feelings’ volop met mocktails, bij restaurantgasten steeds populairder om de avond mee in te zetten.
 2. ‘Kruimeldief’ dacht de Belgische politie, maar in Albanië was hij bekend als rechterhand van de maffia. Het ware verhaal achter de afrekening in Aartselaar
  PREMIUM
  Aartselaar

  ‘Kruimel­dief’ dacht de Belgische politie, maar in Albanië was hij bekend als rechter­hand van de maffia. Het ware verhaal achter de afrekening in Aartselaar

  De 39-jarige Albanees Bled Muca die zaterdagnacht in Aartselaar met enkele kogels in het hoofd werd afgemaakt, was voor de Belgische justitie niet meer dan een kruimeldief uit de Carrefour. Voor de Albanezen daarentegen is Bled Muca de rechterhand van de Capja-misdaadclan die voor 50.000 euro een dubbele moord laten uitvoeren. Bled Muca ontsnapte in eigen land al twee keer aan een moordaanslag.