Volledig scherm
Maxim in Donuttello © Maxim Daems

Nog Belgische franken onder je matras liggen? Koop er een donut mee bij Donuttello

Wie nog oude Belgische franken heeft liggen, kan die vanaf volgende week maandag een hele week inruilen voor donuts bij Donuttello. Het idee kwam van eigenaar Maxim Daems die op een ludieke manier de winkel in de kijker wilde zetten. 

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat de Belgische frank vervangen werd door de euro maar komende week kan je de briefjes van 100, 200, 500, 1.000, 2.000 en 10.000 Belgische frank nog eens bovenhalen om er  bij Donuttello een donut mee te kopen. “Gewoon omdat het leuk is”, vertelt uitbater Maxim Daems. 

Twee jaar geleden deed hij deze stunt al eens met zijn broodjeszaak en daar kreeg hij heel wat leuke reacties op. “Het is voor velen een nostalgisch gevoel om die oude briefjes nog eens uit te kunnen geven”, lacht hij. “Maar er kwamen ook veel mensen gewoon eens een kijkje nemen zonder iets te kopen. Dat mag ook.” Daarom besloot hij deze actie nog eens te herhalen maar nu met donuts. Haal die oude Belgische franken dus maar vanonder de matras. 

Wel aanvaardt Maxim enkel briefjes die ook de Nationale Bank nog accepteert, muntstukken zijn uit den boze. Je kan bij Donuttello terecht met franken van 14 tot en met 19 oktober tijdens de openingsuren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanfleteren exposeert in Fotomuseum
  PREMIUM

  Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanflete­ren exposeert in Fotomuseum

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.