Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het openluchttheater van het Rivierenhof. © OLT Rivierenhof

Nocturne brengt verhalen voor volwassenen in Rivierenhof

Vertellers Veerle Ernalsteen en Tom Van Mieghem komen op zaterdag 21 september naar het Rivierenhof. Ze vertellen hun verhalen niet aan kinderen, wél aan volwassenen.

“Al meer dan 18 jaar brengt Veerle Ernalsteen sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken voor een publiek van nu, met een lichte draai eraan”, klinkt het bij de provincie. “Een tikje duister, maar net zo goed romantisch en sensueel. Ook Tom Van Mieghem is een rasverteller die jong en oud kan betoveren met zijn verhalen.”

Dit keer richt de nocturne in het Rivierenhof in Deurne zich niet op kinderen, wel op volwassenen en tieners vanaf 16 jaar. Afspraak op 21 september om 20 uur. Reserveren kan hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 2. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.