Het traditionele eindejaarsvuurwerk in Antwerpen (archiefbeeld).
Volledig scherm
Het traditionele eindejaarsvuurwerk in Antwerpen (archiefbeeld). © Benoit De Freine

Nieuwjaar vieren in de zomer? Uitgesteld Antwerps eindejaarsvuurwerk gaat in juli de lucht in

ANTWERPENMarkeer zaterdag 23 juli met stip in de agenda, want naast de unieke beleving Tall Ships Races en één van Antwerpens grootste volksfestijnen Bollekesfeest wordt er ook een knallend vuurwerk afgeschoten aan de Scheldekaaien. Het gaat om het nieuwjaarsvuurwerk om de nacht richting 2022 te vieren, dat alsnog afgelast werd door de pandemie.

 1. Na frequentieperikelen: Radio Minerva viert 40ste verjaardag met driedaags galabal in Antwerpse Hilton
  Antwerpen

  Na frequentie­pe­ri­ke­len: Radio Minerva viert 40ste verjaardag met driedaags galabal in Antwerpse Hilton

  Het leek een verjaardagfeest in mineur te worden. Maar nu Radio Minerva zijn erkenning weer op zak heeft, haalt de iconische zender de plannen voor de viering van zijn 40ste verjaardag vanonder het stof. En Minerva ziet het groots: op 23, 24 en 25 september worden heuse galaoptredens in – jawel - het chique Hilton-hotel georganiseerd. Wie wil, kan er na afloop zelfs logeren.
 2. Slachtoffer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpartij gelinkt aan drugsmilieu
  Hoboken

  Slachtof­fer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpar­tij gelinkt aan drugsmili­eu

  De 27-jarige Abdelhalim L. is aan de beterhand nadat hij dinsdagavond aan zijn voordeur in de Lageweg in Hoboken werd neergeschoten. Een onbekende man belde aan en loste onmiddellijk een schot op Abdelhalim die de deur opendeed. Het slachtoffer heeft een onbesproken reputatie. Dat kan niet gezegd worden van zijn broer Abderrahim die wél gekend is voor criminele feiten gelinkt aan het drugsmilieu. Het onderzoek loopt volop. Er is nog geen verdachte opgepakt.
 3. Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommiteiten begaan, maar heb mij herpakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommitei­ten begaan, maar heb mij herpakt”

  Rapper Para Turk kwam vorige week in opspraak nadat hij de voorwaarden van zijn enkelband had geschonden. Minister Zuhal Demir (N-VA) pleitte daarop om spaarzamer om te gaan met elektronische detentie voor een ‘laffe crimineel’ en een ‘stuk verdriet’. Para Turks advocaat vindt het onaanvaardbaar dat de minister een publiek oordeel velt over een individueel strafdossier. “Met dat Facebookbericht verlaagt ze zich tot politiek populisme. De rechters beslissen in eer en geweten over de stelselmatige vrijlating van mijn cliënt”, zegt hij.