Ben Weyts
Volledig scherm
Ben Weyts © BELGA

Nieuwe master aan Antwerps Instituut voor Tropische Geneeskunde

Er komt een nieuwe master aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Vanaf volgend academiejaar kunnen studenten er de ‘Master in Tropical Medicine’ volgen, een master-na-master met twee afstudeerrichtingen: ‘Clinical Science’ en ‘Biomedical Sciences’. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist op voorstel van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen is internationaal een van de belangrijkste instellingen voor wetenschappelijk onderzoek naar infectieziekten en epidemieën. Het Instituut staat in de hele wereld bekend om zijn expertise in HIV en malaria, maar ook om zijn gespecialiseerde opleidingen in tropische geneeskunde en gezondheidszorg.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts geeft nu groen licht voor een gloednieuwe master-na-master-opleiding aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Er worden 25 tot 30 studenten per jaar verwacht.

“De nieuwe opleiding mikt op academici die zich verder willen specialiseren op het gebied van tropische ziekten”, zegt Weyts. “Dat kan bijna nergens ter wereld zo goed als bij ons in Vlaanderen. Met deze nieuwe opleiding kan het Instituut voor Tropische Geneeskunde zijn voortrekkersrol in de bestrijding van tropische ziektes verder versterken. De topexperts van de toekomst zullen nog vaker opgeleid zijn in Antwerpen.” 

 1. Thuislevering groenten en fruit van Groothandel Claessens gaat versneld 
van start

  Thuisleve­ring groenten en fruit van Groothan­del Claessens gaat versneld van start

  Onder invloed van de strenge coronamaatregelen lanceert de Antwerpse Groothandel Claessens in versneld tempo zijn nieuwe thuisleverdienst voor particuliere klanten. Claessens Home Delivery brengt vanaf nu bijna dagelijks dagverse groenten, fruit en andere producten tot aan de voordeur. Ook na de coronacrisis blijft het mogelijk om vanuit de huiskamer online te bestellen en alles thuis geleverd te krijgen.
 1. Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”
  PREMIUM

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) verteert de coronacrisis goed. In de tuin vindt hij samen met vrouw Kris rust en hij werkt aan een nieuw boek. Het wordt een roman over de cholera in Antwerpen, een epidemie die in 't Stad in de negentiende eeuw duizenden slachtoffers maakte. “Toeval. Het is het verhaal van mijn overgrootvader die fortuin maakte met een zaak in sanitair.” Toch maakt de schrijver en ex-reclameman zich ook zorgen. “Wat met de slechte huwelijken, de kinderen die daar nu niet aan kunnen ontsnappen en de alcoholisten die niet langer de hele dag op café kunnen?” Een overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.