Volledig scherm
De nieuwe mural aan Berchem Station. © Klaas De Scheirder

Nieuwe graffiti van Matthias Schoenaerts en co geeft kleur aan viaduct Berchem Station

De nieuwe graffiti op een muur van het spoorwegviaduct aan Berchem Station is klaar. Zaterdagmiddag werd de muur voorgesteld. Acteur Matthias Schoenaerts werkte onder zijn artiestennaam Zenith mee aan het kunstwerk.

De nieuwe mural ligt langs de spoorweg van Berchem Station. Pendelaars die het station binnenrijden, kunnen het werk vanop de trein bekijken. Langs de muur passeert ook de drukke fietsostrade (F1) van de provincie Antwerpen. De graffiti kan je ook zien van op de Posthofbrug.

Onder de alias ‘Zenith’ maakte Antwerpenaar Matthias Schoenaerts al meer dan eens streetart in zijn stad. Voor deze mural werkte de acteur samen met zijn vaste crew The Art of Chase en Bué The Warrior.  The Art of Chase heeft Berchemse roots en is tegenwoordig vooral in Los Angeles actief. Hij maakte zowel in binnen- als in buitenland al zo'n 400 kunstwerken. Het derde lid van de crew, Bué The Warrior, is afkomstig uit Gent en werkt ook al in het buitenland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “De Grote Verbinding, de grote sprong voorwaarts voor Antwerpen”: schepen Koen Kennis schrijft opiniestuk

    “De Grote Verbinding, de grote sprong voorwaarts voor Antwerpen”: schepen Koen Kennis schrijft opiniestuk

    Als alles meezit zal Antwerpen er in 2030 helemaal anders uitzien. De Ring is overkapt en nieuwe parken ontstaan. Naar aanleiding van de lancering van de campagne De Grote Verbinding, schreef schepen Koen Kennis een opiniestuk waarin hij de lezer meeneemt op een virtuele reis naar 2030. Omdat veel mensen zich niet goed kunnen voorstellen hoe de overkapte ring er uiteindelijk zal uitzien en zich misschien ook afvragen of dit echt gerealiseerd zal worden, neemt de schepen de lezer bij de hand.
  2. Kom zwemmen in de Zombietempel of Vampierenburcht: ook Antwerpse zwembaden vieren mee Halloween

    Kom zwemmen in de Zombietem­pel of Vampieren­burcht: ook Antwerpse zwembaden vieren mee Halloween

    De herfstvakantie staat voor de deur en Sporting A zorgt voor een aantrekkelijk zwemaanbod. Zo kunnen alle Antwerpenaars op woensdag 30 oktober terecht in hun favoriete stedelijke zwembad voor halloweenzwemmen. Bezoekers kunnen dan speel- en sfeerzwemmen in onvervalste halloweensfeer. De zwembaden krijgen tijdelijk zelfs een aangepaste naam, zoals de Vampierenburcht, Zombietempel of Geestengracht.