De nieuwe expo Masculinities: Liberation through Photography loopt nog tot 13 maart.
Volledig scherm
De nieuwe expo Masculinities: Liberation through Photography loopt nog tot 13 maart. © Klaas De Scheirder

Nieuwe expo in FoMu onderzoekt mannelijkheid in al zijn aspecten: “Van hypermannelijke stereotypes tot queer identiteit”

ANTWERPENMannelijkheid in al zijn aspecten. Dat is de rode draad doorheen de nieuwe groepstentoonstelling ‘Masculinities: Liberation through Photography’ in het Antwerpse fotomuseum FoMu. “Meer dan vijftig internationale artiesten beelden met film en fotografie sinds 1960 tot nu uit hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd.”

  1. ASSISEN. “U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die zult grijpen”: 24 jaar cel voor Miquel Bouterse voor ripdeal in Grobbendonk
    Antwerpen/Grobbendonk

    ASSISEN. “U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die zult grijpen”: 24 jaar cel voor Miquel Bouterse voor ripdeal in Grob­bendonk

    Na opnieuw een beraad van bijna drie uur is de jury eruit. Miquel Bouterse (38) krijgt een gevangenisstraf van 24 jaar voor de roofmoord op Ronalds Brakmanis. Dat betekent concreet dat hij ten vroegste pas over vier jaar vrij zou kunnen komen, zijn lange voorhechtenis in acht genomen. De jury heeft dan ook verzachtende omstandigheden weerhouden. “Buiten het drugsmilieu kon de beschuldigde goed functioneren en was hij een goede en minzame vader en man.”