Volledig scherm
Illustratiebeeld: Het Antwerp Symphony Orchestra. © Antwerp Symphony Orchestra

Nieuwe chef-dirigent uit Hongkong klaar voor eerste seizoen bij Antwerp Symphony Orchestra

Het nieuwe seizoen van het Antwerp Symphony Orchestra gaat op donderdag 19 september van start met een openingsgala en een optreden van de Letse mezzosopraan Elena Garanca in de Koningin Elisabethzaal. Op 4 oktober volgt het eerste concert van de nieuwe chef-dirigent van het orkest, Elim Chan.

De nog maar 33-jarige Chan, afkomstig uit Hongkong, werd vorig jaar verrassend als nieuwe chef-dirigent aangetrokken door het Antwerp Symphony Orchestra. Ze werkte al voor het London Symphony Orchestra en het Los Angeles Philharmonic en won in 2014 als eerste vrouw ooit de gerenommeerde Donatella Flick Conducting Competition in Londen. Tijdens haar eerste orkest met het Antwerp Symphony Orchestra neemt ze ‘Icarus’ van Auerbach, het Eerste vioolconcerto van Bruch en ‘Le Sacre du printemps’ van Stravinsky onder handen. Chan zal in het seizoen 2019-2020 negen concerten dirigeren. Eredirigent Philippe Herreweghe neemt er vijf voor zijn rekening.

Het centrale thema voor het nieuwe seizoen wordt ‘Lichaam of ziel’, verwijzend naar de Olympische Spelen die in 1920 in Antwerpen plaatsvonden en die dus herdacht zullen worden. Antwerp Symphony Orchestra wil naar eigen zeggen focussen op verhalen of personages “waarin mensen de keuze maken tussen hemel of aarde, tussen kapitaal of kunst, tussen lichaam of ziel”.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drugsbaas regelt uithalingen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    Drugsbaas regelt uithalin­gen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ahmet T. (28) uit Merksem veroordeeld tot twaalf jaar cel en 80.000 euro boete als leider van een criminele organisatie die op grote schaal partijen cocaïne had ingevoerd via de haven van Antwerpen. Opmerkelijk: Ahmet T. bleef zelfs na zijn aanhouding de uithalingen coördineren via binnengesmokkelde gsm’s in zijn cel. Dertien medebeklaagden kregen celstraffen van één tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro opgelegd.
  2. Poppentheater, graffiti of toch eerder een natuurwandeling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Poppenthea­ter, graffiti of toch eerder een natuurwan­de­ling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Beeldend kunstenaar Bram Rombouts, klankkunstenaar Wannes Deneer en stadsdichter Maud Vanhauwaert nodigen je graag uit op zaterdag 25 januari tussen 16 en 18 uur in het ‘Motorarium’. Samen houden ze er een theatrale ceremonie ter afscheid van de fossiele brandstoffen. Ze stellen daarbij een naakt motorblok tentoon, dat een laatste doodreutel uitstoot. Die reutel wordt live verwerkt tot een muzikale compositie. Oh, en natuurijk is er ook de bijhorende koffietafel. Maud Vanhauwaert was twee jaar lang Antwerps stadsdichter. Op Gedichtendag 30 januari geeft Maud de fakkel van stadsdichter door aan haar opvolger Seckou.