Schepen Koen Kennis en CEO van Indio Park Belgium Philippe Vranckx
Volledig scherm
Schepen Koen Kennis en CEO van Indio Park Belgium Philippe Vranckx © Klaas De Scheirder

Nieuwe buurtfietsenstalling onder Teniersplaats geopend: “Dit moedigt mensen aan meer de fiets te gebruiken”

AntwerpenOnder de Teniersplaats is de nieuwe betalende fietsenstalling geopend. Er is plaats voor 297 fietsen, waarvan 69 voor buurtbewoners. De eerste 24 uur zijn gratis, nadien betaal je één euro per dag. “Deze locatie is erg belangrijk omwille van het mobiliteitsknooppunt vlak bij de Meir. Dit zal nog meer mensen aanmoedigen met de fiets te komen shoppen”, zegt schepen Koen kennis.

 1. De Wever over ingebrekestelling Let’s Go Urban: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”
  Antwerpen

  De Wever over ingebreke­stel­ling Let’s Go Urban: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”

  Het Antwerpse stadsbestuur stelt Let’s Go Urban, het jongerenproject van de Sihame El Kaouakibi, in gebreke. Dat is beslist op het schepencollege. Volgens een audit, die gisterenavond uitlekte en door de stad aan het parket zal worden overgemaakt, werd tot 350.000 euro subsidiegeld voor Let’s Go Urban verduisterd. Het rapport is echter niet alleen hard voor El Kaouakibi. Het stadsbestuur wordt een gebrek aan controle op de subsidiestromen verweten. In VTM Nieuws reageerde Bart De Wever op de kwestie.
 2. Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervriezers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenartsen”
  Antwerpen

  Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervrie­zers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenart­sen”

  ZOO Antwerpen is gestart met een bijzonder initiatief: de ontwikkeling van een grootse Biobank. In speciale vriezers van wel -80 graden worden van zoveel mogelijk dieren uit Europese dierentuinen stalen verzameld – van bloed tot DNA. “Dit is niet alleen van nut voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook erg belangrijk voor de dieren zelf”, stelt geneticus Philippe Helsen.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg