Ook op de daken van de nieuwe woonblokken van Nieuw-Zuid zelf wordt er aan vergroening gedacht.
Volledig scherm
Ook op de daken van de nieuwe woonblokken van Nieuw-Zuid zelf wordt er aan vergroening gedacht. © RV

Nieuw stadsbos van vijf hectare op Scheldekaaien Nieuw-Zuid

ANTWERPENVoor wie de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries en het Zuid een te kale vlakte vindt, is er goed nieuws. Het nieuw stuk kaai ter hoogte van de nieuwe woonwijk Nieuw-Zuid maakt plaats voor een stadsbos van vijf hectare met onder andere een vijver en een boomgaard.

 1. Adoptiewet voor holebi’s bestaat 15 jaar: “Draagmoeder kan ook na geboorte nog op beslissing terugkomen, waardoor je continu in angst leeft”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Adoptiewet voor holebi’s bestaat 15 jaar: “Draagmoe­der kan ook na geboorte nog op beslissing terugkomen, waardoor je continu in angst leeft”

  Het is vandaag exact 15 jaar geleden dat de Belgische adoptiewet werd aangepast voor holebi’s. Ondanks die wet blijft de weg naar het oudergeluk lang. Kevin (24) en Joffrey (29) startten vorige maand de adoptieprocedure. Het koppel vertelt openlijk over hoe moeilijk het ook vandaag nog is om als holebi te adopteren en op welke hindernissen ze botsen. “Hopelijk kunnen we over enkele jaren iedereen vertellen dat we vader zijn geworden”, zegt Kevin.
 2. “Volgens onderzoek was risico voor volksgezondheid verwaarloosbaar.”: kopstuk in fipronilcrisis werd vandaag verdedigd voor de rechtbank
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Volgens onderzoek was risico voor volksge­zond­heid verwaar­loos­baar.”: kopstuk in fipronil­cri­sis werd vandaag verdedigd voor de rechtbank

  Minder camera’s vandaag in de correctionele rechtbank van Antwerpen. Nochtans was vandaag de dag dat kopstuk van de fipronilcrisis Patrick R. (50) zich kwam verdedigen tegen aanklachten als witwassen, criminele organisatie en valsheid in geschrifte. Zijn advocaat Pieter Helsen wil het strafdossier onontvankelijk laten verklaren vanwege procedurefouten. “Mijn cliënt is voor het leven geruïneerd.”
 3. Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”
  Antwerpen

  Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”

  In aanloop naar Girls in ICT-dag organiseert KdG woensdag een bijzondere studentenraad voor alle vrouwen in Toegepaste Informatica. Slechts 10 procent van deze studenten is vrouwelijk, daarom wilt de hogeschool nadenken hoe de keuze voor ICT aantrekkelijker gemaakt kan worden voor hen. “Er is meer representatie nodig zodat een vrouw in IT een heel normaal beeld wordt”, zegt een van de studentes.
 1. Antwerps Loodswezen wordt Vlaams Culinair Centrum: “Boost geven aan gastronomisch toerisme”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerps Loodswezen wordt Vlaams Culinair Centrum: “Boost geven aan gastrono­misch toerisme”

  “Het potentieel van ons gastronomisch toerisme is enorm. Maar de overheid laat kansen liggen.” Verschillende sterrenchefs – Peter Goossens op kop – klagen al jaren dat ons culinair erfgoed onvoldoende wordt gepromoot. De overheid komt nu met een antwoord, in de vorm van een Vlaams Culinair Centrum (VCC) op het Antwerpse Eilandje. Tegen 2024 moet het centrum – met onder meer restaurant, een ‘speakers corner’, een kookstudio en een microbrouwerij – klaar zijn. “Het werd hoog tijd. In het buitenland kennen ze zulke initiatieven al jaren”, reageert driesterrenchef Viki Geunes.
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen