Volledig scherm
Emilia De La Paz, Aeson Löw, Jesse Löw en Timon Van Bortel van Soulful Sessions. © Laenen

Nieuw openluchtfestival op Boeienweide: “Enkel sexy muziek”

Na Linkerwoofer krijgt de Boeienweide op Linkeroever er een nieuw festival bij. Eind september strijkt Soulful Sessions Open Air neer op het maritiem openluchtmuseum voor een hele dag dansplezier. “Wij zetten in op zwoele muziek, van disco tot house tot soul maar evengoed ook tot afro en Braziliaanse dansmuziek. Alles wat sexy klinkt.”

Het verhaal van Soulful Sessions begon twee jaar geleden als doorstart van een vorig soortgelijk concept. “Soulful Sessions is simpelweg voortgekomen uit onze passie voor muziek”, zegt bezieler Aeson Löw (23). “Als het een beetje ‘soulful’ klinkt, dan brengen we het. We halen internationale headliners in het brede genre naar Antwerpen maar promoten evengoed lokaal talent. We zijn ooit gestart in Ampere maar passeerden ook al in Magiq Spiegeltent aan het Noordkasteel, Bar Helder en zelfs Charlatan in Gent.”

Exotische locaties

“Verschillende locaties aandoen, hoort ook bij ons concept, zodat onze events niet telkens hetzelfde aanvoelen”, gaat Aeson verder. “In de winter gaat dat vooral om clubs maar in de zomermaanden kunnen we daar veel creatiever mee omspringen. Zo brachten we in mei al een kleinschalig openluchtfeestje op het terras van de Seefbrouwerij. In het verleden hielden we ook al een rooftopsessie op het dak van het museum M_HKA in samenwerking met een kunstcollectief.”

Volledig scherm
© Laenen

Wereldse invloeden

En in september volgt dan het eerste openluchtfestival van Soulful Sessions. “De grootste productie tot noch toe die we volledig in eigen handen hebben”, zegt Aeson. “Het volledige festival zullen we van nul moeten opbouwen want op de Boeienweide staat niks van infrastructuur. Ook qua artiesten zien we het iets groter met de Nederlandse Philou Louzolo, die zijn Congolese, Nigeriaanse en Sierra Leoonse laat spreken via de muziek.”

Verder speelt ook zijn landgenoot Mendel ten dans wiens disco doordrongen is van Braziliaanse ritmes en nationale housetrots San Soda. Lil’Lawaw en Juicy zijn intussen Antwerpse bekenden van onder andere het populaire feestconcept Vice City, S.C.O speelt voornamelijk italo disco en Kat kennen we van de Amsterdamse Rush Hour Store.

Soulful Sessions Open Air speelt zich af op zaterdag 21 september op het Maritiem Openluchtmuseum Boeienweide aan de Schelde op Linkeroever vanaf 12 uur. Momenteel betaal je tien euro voor een kaartje.

Alle info en tickets hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drugsbaas regelt uithalingen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    Drugsbaas regelt uithalin­gen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ahmet T. (28) uit Merksem veroordeeld tot twaalf jaar cel en 80.000 euro boete als leider van een criminele organisatie die op grote schaal partijen cocaïne had ingevoerd via de haven van Antwerpen. Opmerkelijk: Ahmet T. bleef zelfs na zijn aanhouding de uithalingen coördineren via binnengesmokkelde gsm’s in zijn cel. Dertien medebeklaagden kregen celstraffen van één tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro opgelegd.
  2. Poppentheater, graffiti of toch eerder een natuurwandeling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Poppenthea­ter, graffiti of toch eerder een natuurwan­de­ling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Beeldend kunstenaar Bram Rombouts, klankkunstenaar Wannes Deneer en stadsdichter Maud Vanhauwaert nodigen je graag uit op zaterdag 25 januari tussen 16 en 18 uur in het ‘Motorarium’. Samen houden ze er een theatrale ceremonie ter afscheid van de fossiele brandstoffen. Ze stellen daarbij een naakt motorblok tentoon, dat een laatste doodreutel uitstoot. Die reutel wordt live verwerkt tot een muzikale compositie. Oh, en natuurijk is er ook de bijhorende koffietafel. Maud Vanhauwaert was twee jaar lang Antwerps stadsdichter. Op Gedichtendag 30 januari geeft Maud de fakkel van stadsdichter door aan haar opvolger Seckou.