Kunstenaar Mekhitar Garabedian en curator Kunst in de Stad Samuel Saelemakers.
Volledig scherm
Kunstenaar Mekhitar Garabedian en curator Kunst in de Stad Samuel Saelemakers. © Klaas De Scheirder

Nieuw kunstwerk siert het Stadspark: “Ode aan familie”

AntwerpenVoor de reeks Publiek Figuur nodigt de stad jaarlijks een hedendaagse kunstenaar uit om een nieuw werk te maken. Vandaag werd in het Stadspark een kunstwerk geplaatst van de in Antwerpen wonende kunstenaar Mekhitar Garabedian. ‘Import-Export, Friperie’ bestaat uit afgietsels van samengeperste balen tweedehandskledij die gestapeld zijn op de klassieke stenen sokkel.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Antwerpenaar Kua (29) ontmoette celebrities op de Paris Fashion Week: “Het is moeilijk om met hen te spreken, maar ik heb geluk gehad!”
  Antwerpen

  Antwerpe­naar Kua (29) ontmoette celebri­ties op de Paris Fashion Week: “Het is moeilijk om met hen te spreken, maar ik heb geluk ge­had!”

  Antwerpenaar Kua Namsaeng (29) nam vorige week als influencer deel aan de modeweek in Parijs. Hij bekeek er modeshows met de collectie van Antwerps ontwerper Walter van Beirendonck en ontmoette er beroemdheden zoals Lisa van Blackpink, dj Martin Garrix, rapper 24kGoldn en de Koreaanse zanger V. “Dankzij een foto op mijn Instagram heb ik 50.000 nieuwe volgers.”
 3. Spoorloze bendeleider ‘Piwi’ veroordeeld tot 10 jaar cel voor drugsinvoer: “Hij wilde snel rijk worden om dan te verhuizen naar Dubai”
  Antwerpen

  Spoorloze bendelei­der ‘Piwi’ veroor­deeld tot 10 jaar cel voor drugsin­voer: “Hij wilde snel rijk worden om dan te verhuizen naar Dubai”

  De leider van een drugsbende Zakaria El K. (26), bijgenaamd ‘Piwi’, is veroordeeld tot tien jaar cel en een boete van 10.000 euro. Vijf miljoen drugswinst is verbeurdverklaard. Piwi was niet aanwezig bij de uitspraak. Woensdag deed de politie nog een huiszoeking bij hem in een nieuw drugsonderzoek. “Hij was niet thuis en al zijn kleding was verdwenen”, stelde de procureur.