De Adolf Greinerstraat in Hoboken loopt in feite dwars door het fabrieksterrein van Umicore. Het bedrijf gaat nu een veiligere, comfortabelere omleidingsweg aanleggen met aparte fietspaden.
Volledig scherm
De Adolf Greinerstraat in Hoboken loopt in feite dwars door het fabrieksterrein van Umicore. Het bedrijf gaat nu een veiligere, comfortabelere omleidingsweg aanleggen met aparte fietspaden. © Google Maps

Niet meer dwars door fabriek rijden, maar veiliger rond de site: Umicore legt nieuwe omleidingsweg aan met veel meer comfort voor fietsers

Hoboken/HemiksemDe Adolf Greinerstraat loopt nu nog dwars door de fabriekssite van Umicore in Hoboken. Tegen 2025 moet die route vervangen zijn door een nieuwe openbare weg aan de buitenzijde van het metaalverwerkend bedrijf. Op die manier worden de wijk Moretusburg en de gemeente Hemiksem met elkaar verbonden.

  1. Na frequentieperikelen: Radio Minerva viert 40ste verjaardag met driedaags galabal in Antwerpse Hilton
    Antwerpen

    Na frequentie­pe­ri­ke­len: Radio Minerva viert 40ste verjaardag met driedaags galabal in Antwerpse Hilton

    Het leek een verjaardagfeest in mineur te worden. Maar nu Radio Minerva zijn erkenning weer op zak heeft, haalt de iconische zender de plannen voor de viering van zijn 40ste verjaardag vanonder het stof. En Minerva ziet het groots: op 23, 24 en 25 september worden heuse galaoptredens in – jawel - het chique Hilton-hotel georganiseerd. Wie wil, kan er na afloop zelfs logeren.