Het congres ‘Van scherm naar CERM’ was dinsdag het allereerste testevenement van Vlaanderen.
Volledig scherm
Het congres ‘Van scherm naar CERM’ was dinsdag het allereerste testevenement van Vlaanderen. © Klaas De Scheirder

Niemand testte positief aan entree Antwerps testevent: “We noteren enkel blije reacties, opluchting en zelfs ontroering”

ANTWERPENToerisme Vlaanderen blikt tevreden terug op het allereerste Vlaamse testevenement dat dinsdag gehouden werd in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Niemand testte positief bij het binnenkomen en er werden enkel goeie reacties genoteerd. Voor wetenschappelijke en organisatorische conclusies van deze eerste test, is het nog te vroeg.

 1. Slechts paar schoonheidsfoutjes op eerste testevenement in Antwerpen: “Uit Nederlands onderzoek blijkt risico op besmetting aanvaardbaar”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Slechts paar schoon­heids­fout­jes op eerste testevene­ment in Antwerpen: “Uit Nederlands onderzoek blijkt risico op besmetting aanvaard­baar”

  Terwijl er in Nederland al duizend studenten op elkaar worden gepropt met liters bier en gebrek aan mondmaskers, is men deze week ook in Vlaanderen met testevenementen begonnen. In Antwerpen betekent dat tweehonderd mensen uit de evenementen- en toeristische sector op een congres van Toerisme Vlaanderen. “We moeten nu blijven investeren in de sector om de boot niet te missen vanaf alles weer mogelijk is, de internationale concurrentie wordt bikkelhard.”
 2. Van een hamburgerfestival tot de beste plekjes om vintage te shoppen: vier tips van onze lifestylejournalist voor juni
  PREMIUM

  Van een hamburger­fes­ti­val tot de beste plekjes om vintage te shoppen: vier tips van onze lifestyle­jour­na­list voor juni

  Antwerpen is dé lifestylestad van ons land: elke week valt er wel wat nieuws te beleven op vlak van mode, restaurants en bars, shoppen of andere vrijetijdsbesteding. Onze journalist geeft vanaf nu elke maand vier tips over wat je niet gemist mag hebben in Antwerpen: van de nieuwste hype ‘rhythm cycling’ tot nieuwe restaurants die je bezocht moet hebben.
  Antwerpen
 3. Na heisa over openluchtzwemmen: vijver Boekenberg tot eind juni wél op donderdag en vrijdag open

  Na heisa over openlucht­zwem­men: vijver Boekenberg tot eind juni wél op donderdag en vrijdag open

  De beslissing van de stad Antwerpen om de openingsuren van zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen - door een tekort aan redders - tot aan de zomervakantie te beperken, ontlokte een golf van protest. Niet zonder resultaat, blijkt nu. Het stadsbestuur besliste vandaag om vanaf 8 juni op donderdag en vrijdag tóch bijkomende zwemuren aan te bieden in zwemvijver Boekenberg. Kanttekening: de openingsuren van zwembad Plantin Moretus worden hierdoor wel aangepast.
  Deurne