Volledig scherm
Antwerps NSZ boegbeeld Nico Volckeryck: “Geef een korting op stakingsdag” © Klaas De Scheirder

Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen roept op: “Geef korting op stakingsdag”

De leden van het Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen doen niet mee aan de staking, maar vrezen wel samen met andere werkwilligen te moeten opdraaien voor de rekening. Antwerps voorzitter Nico Volckeryck roept de kleine zelfstandigen op om creatief om te springen met de staking door bijvoorbeeld online een kleine korting te geven.

“We staken niet mee, al hebben onze zelfstandigen daar wel alle reden toe, meent Antwerps voorzitter Nico Volckeryck. “Er is nog het verschil in de pensioenen, ook zieke ondernemers worden nog steeds gediscrimineerd en krijgen pas een ziekte-uitkering na 14 dagen . Ondernemers hebben nog steeds geen recht op vaderschapsverlof en de personenbelastingen zijn nog steeds een van de hoogste van Europa . Ook een stakingsvergoeding of dagje vrij behoort niet tot de mogelijkheid. We zouden ook kunnen staken tegen het feit dat we wat e-commerce nog steeds met achterlijke wetten kampen en dat ondernemers die bankroet zijn gegaan nog steeds op een zwarte lijst komen te staan bij de banken.”

Volledig scherm
Door de staking beleefde shoppingstraten zoals De Meir een wel heel rustige woensdagnamiddag © Klaas De Scheirder

Volckeryck vreest wel dat het vandaag de kmo’s, de kleine ondernemers en de werkwilligen zullen zijn die de rekening van deze staking zullen betalen. “De stad ligt plat en de winkelstraten zijn leeg. De winkeliers zien geen kat en personeel dat wel wil komen werken, geraakt er heel moeilijk door de staking. Grote ketens zullen dit wel als een ‘onkost’ invoeren, maar de kleine zelfstandige heeft die mogelijkheid niet en dreigt met een financiële kater te blijven zitten. Ook de e-commerce lijdt hieronder, want veel leveringen zullen later gebeuren. Maar toch doen we straks met zijn allen onze winkel open tegen het onrecht dat deze staking over ons afroept. We moeten creatief zijn op een dag als vandaag. Geef bijvoorbeeld een kortingcoupon van 10 procent als compensatie voor de hinder aan onlineklanten. Shoppers die niet in de stad geraken kunnen via e-shopantwerp.be in meer dan 100 onlinewinkels hun gading vinden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaamborden ‘Jodenstraat’ verwijderd voor gevelrenovatie

    Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaam­bor­den ‘Joden­straat’ verwijderd voor gevelreno­va­tie

    De verwijderde straatnaamboorden van de Jodenstraat aan de Wapper zijn dan toch geen daad van vandalisme. Meer dan waarschijnlijk werden de bordjes onlangs verwijderd toen de gevel werd gerenoveerd. “Het verdwijnen van de bordjes is me al in het najaar van 2018 opgevallen, ik heb toen onmiddellijk de diensten gevraagd dit te onderzoeken. Ik ben blij dat hier geen misverstand over kan groeien en dat de straatnaambordjes netjes weer terughangen”, vertelt districtsschepen Straatbeeld Samuel Markowitz. Sinds deze middag zijn de naamborden opnieuw aan de gevel bevestigd.
  2. Jongeman (19) op elektrische step lichtgewond na knal tegen wagen

    Jongeman (19) op elektri­sche step lichtge­wond na knal tegen wagen

    In de Abdijstraat op het Kiel vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een negentienjarige man op een elektrische step. De man op de step reed richting Sint-Bernardsesteenweg. Ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietstraat botste hij op een wagen die in de richting van de De Bosschaertstraat reed. De 74-jarige bestuurder van de wagen had voorrang van rechts en had de man op de step niet opgemerkt, omdat deze aan de linkerkant van de rijbaan reed. Deze ging er verkeerdelijk van uit dat hij zich op een voorrangsweg bevond. De wagen was stevig geblutst maar wel nog rijvaardig, de step was helemaal kapot. De jongeman raakte slechts lichtgewond bij de aanrijding.