Volledig scherm
Antwerps NSZ boegbeeld Nico Volckeryck: “Geef een korting op stakingsdag” © Klaas De Scheirder

Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen roept op: “Geef korting op stakingsdag”

De leden van het Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen doen niet mee aan de staking, maar vrezen wel samen met andere werkwilligen te moeten opdraaien voor de rekening. Antwerps voorzitter Nico Volckeryck roept de kleine zelfstandigen op om creatief om te springen met de staking door bijvoorbeeld online een kleine korting te geven.

“We staken niet mee, al hebben onze zelfstandigen daar wel alle reden toe, meent Antwerps voorzitter Nico Volckeryck. “Er is nog het verschil in de pensioenen, ook zieke ondernemers worden nog steeds gediscrimineerd en krijgen pas een ziekte-uitkering na 14 dagen . Ondernemers hebben nog steeds geen recht op vaderschapsverlof en de personenbelastingen zijn nog steeds een van de hoogste van Europa . Ook een stakingsvergoeding of dagje vrij behoort niet tot de mogelijkheid. We zouden ook kunnen staken tegen het feit dat we wat e-commerce nog steeds met achterlijke wetten kampen en dat ondernemers die bankroet zijn gegaan nog steeds op een zwarte lijst komen te staan bij de banken.”

Volledig scherm
Door de staking beleefde shoppingstraten zoals De Meir een wel heel rustige woensdagnamiddag © Klaas De Scheirder

Volckeryck vreest wel dat het vandaag de kmo’s, de kleine ondernemers en de werkwilligen zullen zijn die de rekening van deze staking zullen betalen. “De stad ligt plat en de winkelstraten zijn leeg. De winkeliers zien geen kat en personeel dat wel wil komen werken, geraakt er heel moeilijk door de staking. Grote ketens zullen dit wel als een ‘onkost’ invoeren, maar de kleine zelfstandige heeft die mogelijkheid niet en dreigt met een financiële kater te blijven zitten. Ook de e-commerce lijdt hieronder, want veel leveringen zullen later gebeuren. Maar toch doen we straks met zijn allen onze winkel open tegen het onrecht dat deze staking over ons afroept. We moeten creatief zijn op een dag als vandaag. Geef bijvoorbeeld een kortingcoupon van 10 procent als compensatie voor de hinder aan onlineklanten. Shoppers die niet in de stad geraken kunnen via e-shopantwerp.be in meer dan 100 onlinewinkels hun gading vinden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.