Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Nephorloges en illegale zwartwerkers: politie controleert juweliers in stationsbuurt

Taskforce Goudi, dat zich vooral in de stationsomgeving ophoudt, heeft gisteren vijf zaken uit de juwelensector gecontroleerd. Daar werden onder andere twee zwartwerkers aangetroffen, waarvan er één illegaal in België verblijft.

Dat gebeurde samen met de FOD Economie en dienst Dia-Isra. Er zijn in alle zaken meerdere vaststellingen gedaan. Twee keer zijn inbreuken tegen de economische wetgeving gedaan. In twee gevallen was er sprake van namaakhorloges, -handtassen, -kunst en -zilverwerk. Twee personen werden betrapt tijdens zwartwerk waarvan er één illegaal in het land verbleef. In één winkel werd er proces-verbaal opgesteld voor heling. Bij de actie werden zestien personen en drie voertuigen gecontroleerd.

  1. Expo toont historische vondsten bij werken Noorderlijn: “Blikvanger is luxueus zwaard uit 16de eeuw”

    Expo toont histori­sche vondsten bij werken Noorder­lijn: “Blikvanger is luxueus zwaard uit 16de eeuw”

    In het Felixatelier op het gelijkvloers van het FelixArchief opende donderdagavond de expo ‘Onder de Leien. Een gracht vol schatten.’ Deze expo toont de vondsten van de archeologische opgravingen aan de Kipdorpsite in Antwerpen. De expo brengt daarnaast ook het verhaal achter de vondsten. Naast enkele topvondsten – waaronder een zwaard uit de periode van de Franse furie – zijn er ook tal van kleinere objecten die meer inzicht geven in het leven dat zich afspeelde rond de Kipdorppoort.
  2. Eventlocatie De Shop wordt KADE14: “Meer bedrijfsfeesten en minder clubavonden voor betere relatie met buurt”

    Eventloca­tie De Shop wordt KADE14: “Meer bedrijfs­fees­ten en minder clubavon­den voor betere relatie met buurt”

    De moeilijkheden met vergunningen en overlast die clubcomplex De Shop vorig jaar ondervond, lijken definitief van de baan. Na de volledige renovatie van nachtclub Roxy heeft de uitbater nu ook grote plannen met de evenementenzaal, die voortaan ‘KADE14’ heet. De focus gaat volledig naar zakenevents en er wordt getest met live concerten. De klassieke clubavonden gaan er meer en meer uit: “Voor een betere relatie met de buurt.”