De 30-jarige Jos (Joseph Johannes) Leijdekkers staat op de Nationale Opsporingslijst. Het tipgeld is verhoogd naar 200.000 euro.
Volledig scherm
De 30-jarige Jos (Joseph Johannes) Leijdekkers staat op de Nationale Opsporingslijst. Het tipgeld is verhoogd naar 200.000 euro. © Fotopersburo Bert Jansen / Bert / Politie Nederland

Nederlandse politie looft 200.000 euro uit voor cruciale tip in zoektocht naar drugscrimineel ‘Bolle Jos’

De internationaal gezochte Jos ‘Bolle Jos’ Leijdekkers duikt volgens de Nederlandse politie wel eens op in onze contreien. Zijn naam viel vorige week nog naar aanleiding van een foltering van een drugscrimineel in Poppel (Turnhout), bij wie ‘Dief’ in het voorhoofd was gekerfd. Wie de gouden tip heeft die naar Bolle Jos leidt, heeft recht op 200.000 euro tipgeld.

 1. Bim Bam Beieren: 8 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in Antwerpen en omstreken
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 8 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in Antwerpen en omstreken

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in Antwerpen en omstreken waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van het Felix Pakhuis in Antwerpen tot een ontbijtmand bij scouts Pulle: op deze acht plekken in de regio Antwerpen vier jij Pasen.
 1. KIJK. Eigenaar geviseerd pand in Borgerhout reageert: “Mijn broer woont al zeker een jaar niet meer in de woning”

  KIJK. Eigenaar geviseerd pand in Borgerhout reageert: “Mijn broer woont al zeker een jaar niet meer in de woning”

  “Toen ik hier aankwam, lag de deur volledig in stukken”, vertelt de broer van de veroordeelde drugscrimineel Bilal B. Tarik, de eigenaar van het huis in de Kortrijkstraat in Borgerhout, mat vanochtend de schade op nadat er woensdagnacht een explosief was ontploft. “Ook de ramen waren stuk en het plafond is naar beneden gekomen”, zegt Tarik B. “Mijn broer woont nochtans al zeker een jaar niet meer in de woning.”
  Borgerhout
 2. Grootste drugsbende van België heeft banden met Albanese maffia: ‘Ze betalen 5000 euro voor het vermoorden van een rechter’
  PREMIUM

  Grootste drugsbende van België heeft banden met Albanese maffia: ‘Ze betalen 5000 euro voor het vermoorden van een rechter’

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij ‘een pistool kreeg en de straat op moest’, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar België. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in België hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4000 dollar betalen voor een dode agent.
  Antwerpen